fredag 3 april 2015

Ministerattacken.

Det kunde lika gärna varit en kniv. Denna gång var det en brandsläckare och tack vare en rådig person blev ingen skadad. Vad kommer näst?

Jag känner mig konstant tjatig men vet inte riktigt vad jag ska göra när det är nyheter som denna som kommer upp hela tiden. En man boende på ett asylboende i Broby attackerade Morgan Johansson när han kom för att göra ett besök och se hur det ligger till. Han är vår justitieminister och oavsett vad man tycker om honom, hans politik eller honom som person så är det inte ok att attackera honom.
Åtskilliga är personerna som fått en tårta i ansiktet och beroende på vem det varit har människor skrattat. För mig tyder det på stor okunskap.

Anna Lind fick ingen tårta på sig utan en kniv. Jag antar att ingen eller få tycker det var roligt. Palme fick inte heller en tårta kastat på sig utan han blev skjuten. Inte så kul det heller.
De människor som sitter i vår riksdag och regering, oavsett vad man tycker om dem, ska vara fredade. De sitter där för att de har en åsikt och står för den.

Att attackera en högt uppsatt person tyder på panik i mina ögon. Åtminstone i detta fallet. Mannen har med all sannolikhet försökt göra allt för att hans och många med honom situation ska belysas. Människor trycks in på asylboenden och detta var garanterat ingen engångsföreteelse.
De andra som bor på boendena är garanterat de som får detta i vanliga fall men skillnaden är då att det inte blir några stora tidningsrubriker. Det blir på sin höjd en liten artikel.

Tänk då på all den personal som finns på dessa ställen.
sydsvenskan.se
Det är personerna som driver boendena, de som bor där, all personal från räddningstjänst, polis, ambulans, brandkår, frivilliga. Det kunde lika gärna varit en av dem.

När Migrationsverket gick ut och berättade att det nu är ok att trycka in ännu fler människor på varje boende kom frågan upp vilket ansvar de har för allt annat som händer.
Svaret blev att det inte är deras ansvar. Alla utryckningsfordon ska komma dit som till alla andra ställen. Polisen ska komma som till alla andra ställen.
Problemet är då att det händer en hel del saker på dessa platser.
Ingen kan ha missat behandlingen exempelvis brandkår får i Göteborg.
De får sten kastade på sig för att människorna i dessa områden inte förstår att de är i Sverige nu. Häromveckan var det ett program på radion om att det kanske var dags att ta bort uniformerna från exempelvis polis då många i dessa områden inte tyckte om uniformer.
Var tycker samhället egentligen att gränsen ska dras?
Ska uniformen skippas för att några inte förstår meningen med den eller ska den vara på för att de flesta av oss, min övertygelse, anser den vara bra?
Jag vet var jag står.

Fruktansvärt det som hände i Broby men jag fasar för att det bara är början när vi behandlar människor sämre än djur.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/minister-attackerad-pa-skanskt-asylboende