lördag 30 maj 2020

Black lives matter?

Jag blir så sjukt trött på den vinkling som finns i svensk media.
Nej, jag menar inte att allt inte stämmer, men att mycket av det vinklas så att det blir en osanning och med största sannolikhet handlar det om att klicken ska öka.
Intäkterna blir viktigare än sanningshalten.

Minneapolis är i ett inferno på grund av demonstration efter att en svart man dött efter ett polisingripande. Jag är den siste till att försvara någon som dödar en annan människa för det är verkligen fel. För mig är det dock väldigt oviktigt att beskylla alla med en hudfärg, för vad någon enskild individ har gjort.
För just det gör media. I filmen i artikeln nedan så säger den svenske reportern såhär, efter att ha gått igenom några som mördats:
"Det är några av dem som har dödats eller trakasserats av VITA poliser".
Tidigare i samma inslag så säger samme svenske reporter at Black Lives Matter är en organisation som bekämpar polisvåld och rasism.
Dessa poliser greps för dådet mot Freddie Gray.

Självklart ska polisen inte döda någon!
Ingen annan heller, men debatten måste bli korrekt varpå jag lägger in bilder på de poliser som greps för dådet mot Freddie Gray och därefter en bild på de poliser som häromdagen påstås ha mördat en man i Minneapolis.

I Sverige, i SVTs inslag om det som händer så berättar reportern att det handlar om VITA poliser.
Är de blinda eller jag har ett synfel?
Grunden är att det för mig är totalt ovidkommande vilken hudfärg någon har, men varför är det viktigt för svensk media att svärta ner människor som ser ut på ett visst sätt?
Dessa män är anledningen till kaoset i Minneapolis.

Svensk media fortsätter med att det var ett brutalt polisingripande som nu resulterat i att polisstationen har satts i brand och till och med Trump har reagerat.

Samtliga på bild är poliser och jag skulle aldrig försvara en mördare. De får stå sitt eget kasst. Det är säkert så att det finns vissa strukturer i USAs system som gör att det inte är lätt att ha en mörkare hudfärg, det säger jag ingenting om. Jag ifrågasätter dock svensk medias bild

Poliserna i Minneapolis kan beskrivas som en "vit" man och en man med asiatiskt utseende.
I Freddie Gray-fallet är det tre "vita" och tre afroamerikaner.
Menar svensk media att den afroamerikanska mannen som mördades blev utsatt av någon form av omvänd rasism?
Inga av ovanstående bilder har synts i Sverige.
Jag måste in och leta via CNN och Google för att få fram tidigare artiklar som berättar vad som har hänt. Mina tankar går verkligen till deras anhöriga för det är hemskt att detta har hänt, men svensk media borde få en ordentlig känga för att de försöker måla upp en bild som alla ni förmodligen kan se, INTE stämmer.

Svensk media ska ju vara opartisk och sanningsenlig!?

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Freddie_Gray
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-black-lives-matter-protester
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/undantagstillstand-utlyst-i-minneapolis