söndag 17 maj 2020

Ett litet, litet steg..

Jag vill börja med att tacka för det förtroende som har visats mig och det är oerhört hedrande att få bli en del i det framåttänk som krävs i Sverige.
Igår blev jag, under Medborgerlig Samlings Riksstämma, invald i partistyrelsen.
Det betyder att jag på kort tid har fått väldigt mycket förtroende att driva den politik jag tror på, framåt. Självklart är det inte ett arbete jag gör själv, utan något som kommer ske tillsammans med övriga i styrelsen samt alla de engagerade människor som partiet har runt om i landet.

Partistyrelsen är partiets högst bestämmande organ och från och med i år kommer arbetat att fördelas mellan en politisk ledning och en organisatorisk ledning. Jag kommer tillsammans med partiordförande Ilan Sadé, 1:e vice ordförande Åsa Tallroth, Edward Nordén och Staffan Gunnarsson att tillhöra partiet politiska ledning.
Vår huvuduppgift blir att marknadsföra partiet utåt, leda den politiska utvecklingen och att ta politiska initiativ. Vi kommer att vara ansiktet utåt och göra vårt yttersta för att få partiet mer synligt.

På kort tid har jag välkomnats in i ett parti som inte drivs av piskor utan av engagerade människor. Människor som har ett ofantligt driv för saker de anser är fel i samhället och det har redan gett mig mycket ny erfarenhet och nya tankar.
Jag är en van föreningsmänniska och har alltid jämfört detta med partipolitiken samt förvånats av den stora skillnaden. Föreningsmänniskor drivs inte av ett ekonomiskt incitament utan av sakfrågor.
De drivs av ett engagemang för förändring, inte av pengar.

Just detta har jag saknat i politiken under många år och jag har alltid påpekat att jag drivs av sakfrågor och inget annat. Jag anser att miljöpartiet har helt rätt när de satt tidsgräns för sina språkrör, fast jag anser att det borde sättas på riksdagsledamöter.
Om du har en sakfråga du vill få igenom men inte lyckats med det på åtta-nio år, då bör du göra något annat i livet. Antalet riksdagsledamöter som bara sitter av tid är för många och det är en av frågorna som Medborgerlig Samling, MED, driver.
Vi vill göra antalet riksdagsledamöter färre.
Med tanke på hur få som styr landet under en av de största kriser vi har haft, bör det inte vara så svårt att göra det när allt flyter på som det ska.

Jag har mötts av en oerhörd värme, mycket skämt och skratt.
Humor på hög nivå från människor som inte väljer att se fel, utan möjligheter.
Människor som verkligen tror på det vi tycker!
Riksstämman fick genomföras digitalt men det fungerade hur bra som helst då engagemanget är extraordinärt. Människor väljer, att utan egen personlig vinning, lägga sin tid och sin energi för att göra Sverige till en bättre plats.
Jag är så oerhört glad för den möjlighet jag har fått!

MED är inte så stora än, men de kommer bli det.
Jag vet att det finns många som tröttnat på den politik som förs idag.
Politik som syftar till att gynna sig själv, där partipiskan viner och där sakfrågan plötsligt förändras bara makten tillåts. Människor som väljer att ändra riktning när alla andra hoppar på kommando; dem beundrar jag.

Många hoppades nog att jag skulle lägga mig ner och dö för ett år sedan, men de som känner mig vet att jag inte fungerar så. Jag reser mig alltid igen, och då är jag starkare än vad jag var tidigare.
Om hundra år bryr sig ingen.
Jag avslutar med Horns fantastiska ord och tackar än en gång för förtroendet!
Jag kommer göra mitt bästa för att sätta MED på kartan.

"Somliga, de säger för sakralt
Andra säger sentimentalt
En tredje tycker historien är banal
Och en fjärde ropar mer moral

Men vill man bara ge det folk vill ha,
och strunta i sig själv då får det va´
Då har man tappat sin tro"

https://www.youtube.com/watch?v=vz0fsxl7SYk