torsdag 22 augusti 2024

Ett fördärvat skyltfönster?

Sedan tonåren har politik varit ett av mina största intressen och med den digitala utvecklingen även det mediala kring saker. Media har en förmåga att fokusera på de delar som de tror ger mycket publicitet och högst upp tronar journalistpriser, i en värld som sällan blir dömd.
Antalet journalister som fällts för de fel de har gjort är ytterst få. 

Skyltfönstret Sölvesborg?
Ja, att Sverigedemokraterna är stora här är ingen nyhet. Att stort fokus har hamnat i min hemkommun är inte märkligt då partiledaren kommer härifrån och har gjort en lång resa från botten till toppen.
Jag förstår att media är här.
Det betyder dock inte att man ska blanda ihop äpplen och päron. Politik, det lockar nämligen sjukt mycket människor som enbart vill ha en lön.

För mig är demokratin nummer ett.
Ska vi ha ett val, så ska också resultatet följas. Inom Sverigedemokraterna i Sölvesborg så kan det inte bli tydligare: Majoriteten vill ha Louise Erixon i toppen. På samma sätt som jag fick flest röster inom moderaterna, så fick Louise flest inom SD. 
Det är allt som är viktigt.
Det är vad väljarna vill och det som ska följas.
Det betyder inte att alla håller med om att den demokratin är viktig.
Jag vet själv av erfarenhet från mitt tidigare parti att väljarnas röster inte betydde någonting om man bara fjäskade tillräckligt internt.
Att det skulle vara likadant i andra partier är inte förvånande.

Jag vet inte vad som har hänt i den lokala styrelsen, men att det inte kampanjades förvånades jag över inför EU-valet. MEDborgerlig Samling hade skyltar uppe och vi diskuterade vad som hade hänt med de andra. 
Vart var media då?
Varför ställdes det inga frågor då?
Sent om sidor fanns det lite men det var inte alls som det brukar. I sak spelar det inte mig någon roll, men människor ska mötas med rätt saker.
Äras den som äras bör.
Den oskyldige ska kasta första stenen.

Media bör göra sin egen läxa och fråga människor som kanske inte bara tillhör en sida. Jag satt själv med för två val sedan och såg hur hagalna människor är. Makt och pengar visar de äkta sidorna hos olika individer och de finns inom alla partier.
Skilj på sak och person.
Jag minns hur man behandlade Beijer inom socialdemokraterna. Fruktansvärt.
Jag ser hur de gör mot Louise nu.
KDs kvinnliga ledare gick på studs.
Jag vet hur de behandlade mig.
När ska media börja se mönstret av hur man väljer att behandla olika individer?
Måste man vara äldre, grå och falsk för att skyddas av media?
I Sölvesborg verkar det vara så.
Media borde titta sig i spegeln.

Det är inte en persons fel att två träter sägs det, men när den ene gör vad som helst för pengar så är det svårt att mötas. En politiker ska inte kunna köpas.
Louise fick flest röster och den demokratin kommer jag att värna så långt jag kan, för om inte folkets röster ska gälla så bör vi ta bort det system vi har idag.
Då blir det bara en falsk demokrati.