måndag 12 augusti 2024

Räcker det?

Mindre invandring löser alla problem?
Så ser den som inte är klarsynt på det.
Med de orden klumpar man nämligen ihop väldigt mycket människor utan att för den delen förstå vilka de är.
Utan att för den delen förstå varifrån problemet kommer.

Jag backar i tiden.
Kravallerna i Storbritannien utlöstes då grupper påstod att killen som knivhögg tre små flickor till döds var en båtflykting och muslim.
Trots att det sedan visade sig att killen inte alls var invandrare och dessutom kristen, så är det för sent. Huliganerna ville bara ha en anledning att slå sönder allting och människor som hellre slåss än pratar tog tillfället i akt att förstöra hela samhället. Parallellt med detta har det sedan kommit demonstrationer mot invandringen. Fredliga demonstrationer där människor uttrycker sitt missnöje över att känna sig förbisedda och nedvärderade i sitt hemland.
Det finns alltså två olika saker och den ene skrev jag om förra veckan, då om huliganer.

Nu är vi då i demonstrationerna mot invandringen. Så länge de inte förstör så ska de demonstrera för det de känner. För mig är det dock orättvist. Man kan inte jämföra situationen i Storbritannien rakt av med den i Sverige och inte heller demonstrationer.
Jag anser nämligen inte att vi ska dra alla över en kam.
Är alla invandrare hemska människor?
Nej.
Kan invandrarna hjälpa att systemet ger dem saker?
Nej.
Vad är då problemet?
Jo, just det: De välavlönade politikerna som inte tar ansvar för sina beslut. De bestämde att alla som invandrade skulle få gratis tandvård, sjukvård och skola. Politikerna tog besluten som kraschade Sverige.
Öppna era hjärtan!

Tittar vi på Sverige så är nummer ett på ansvarslistan moderaten Reinfeldt. Kristersson står på samma pall. Varenda socialdemokrat i högre position ska stå där.
När jag påtalade att man inte bara kan släppa in alla människor utan att kräva skyldigheter så var jag en rasist. Jag var paria och något katten släpade in.
Nu har vi resultatet!

Jag tycker fortfarande inte att det är alla invandrares fel, utan politikernas. Istället för att sätta krav så fick de rättigheter. Varenda en som har kommit till Sverige, lärt sig svenska, skaffat ett arbete och följt lagen kan stanna! De, politikerna, kan dock plocka varenda dömd person med dubbla medborgarskap och skicka dem till sitt andra land. Familjerna till ungdomarna som inte sköter sig kan göra likadant. Singapore är kända för sitt tänk och det bör lätt appliceras hit.
Anpassa dig eller flytta.
Svårare än så är det inte.

Om jag hade flyttat till ett annat land och lärt mig språket, arbetat och följt lagen där så hade det varit hemskt om de skickat ut mig för att andra människor från samma hemland som mig beter sig illa. Ingen ska dömas oskyldig!
Man ska ju också vara helt på det klara att Sverige inte klarar sig utan viss arbetskraftsinvandring för några svenska ungdomar ser ni knappast i jordgubbsfälten. Utan alla studenter från andra länder hade det blivit jobbigt på universitet och högskolor.
När man då säger att vi ska stoppa invandringen, så bör man också fundera på vilka det inkluderar.
”Invandrare” är inte exakt likadana.

Jag skulle aldrig gå i ett av dessa demonstrationståg för jag ser inte människor som homogena klumpar men den dag man på allvar tänkte demonstrera för att ett svenskt medborgarskap är något fint som man förtjänar så ska jag gå med.
Den dag vi ser till att alla som begår brott lämnar landet, då är jag med, men att slänga ut exempelvis familjen i Asarum? Absolut inte.
Inte heller Lisa som nu faktiskt får stanna.
Slänga ut människor som har anpassat sig till Sverige, jobbar och sköter sig?
Nej.

Tycker man att politiker har gjort fel så kan man ställa dem till svars, demonstrera mot dem och om man vill, välja att rösta på MEDborgerlig Samling vid nästa val.
MED har inte bidragit till kaoset vi har.