tisdag 13 augusti 2024

Gör du fel så får det kosta.

Artikeln nedan är för mig ett klockrent exempel på ett majestätsbrott. Jag tror inte att någon person gör saker i ren illvilja, men misstaget och inkompetensen drabbar en enskild.

Kvinnan hade sökt jobb inom vården och vården krävde ut papper från socialen. Detta ska tydligen vara standard, men efter detta så får kvinnan inte mer jobb för i pappren arbetsgivaren får ut beskrivs kvinnans bekymmer. Hon lever under skyddad identitet och får den röjd.
Hon lever gömd för att en person vill skada henne.

Detta får helt enkelt inte hända!
Kvinnan är i behov av skydd och de som ska skydda henne gör istället motsatsen och stjälper henne.
För kvinnan i fråga innebär detta oerhört mycket. Hon behöver troligtvis flytta och skaffa sig ett nytt liv.
Igen.
Hon behöver arbeta men kan inte.
Hon behöver leva med stressen och pressen över att hennes liv återigen sätta på kant.. och hon ska ordna allting själv. Bekosta flytt.
Bekosta och lägga tid på saker som inte är hennes bekymmer och som någon annan har satt henne i.

I detta önskar jag tjänstemannaansvar och att den chef som är på denna avdelning också tar på sig de kostnader som drabbar den utsatta kvinnan.
De bör ordna allting för henne!
Det kan omöjligt vara hennes bekymmer när andra utsätter henne för fara och om det värsta skulle hända, så bör chefen för socialtjänsten ta det straffet.
Som enskild individ måste du kunna lita på systemet!

Är du chef så har du en högre lön för att du ansvarar. Då måste man börja ansvara också. Är man orolig för att göra fel finns det försäkringar för det men huvudsaken i detta är att den som är utsatt INTE ska drabbas mer än denne redan har blivit. 
Stackars henne!