onsdag 5 februari 2014

Afrofobin ökar.

"Röd och gul och vit och svart gör detsamma har han sagt.." Jag kan inte förstå varför.
Varför kan man tycka mindre bra om en annan människa på grund av något så ytligt som vilken färg denne har på sitt skinn? För mig finns inte det.

Det finns människor jag tycker mindre bra om men de flesta av dem jag inte är så förtjust i har jag helt enkelt tagit bort min energi från. Det är lättast så, att helt enkelt sluta bry sig och stänga den dörren. De jag tycker illa om, gör jag det på grund av hur de har behandlat mig eller någon jag känner, att jag upplever dem som väldigt falska eller att jag anser dem bete sig på ett felaktigt sett. Självklart då enligt mitt sätt att se på den saken för i deras ögon är jag förmodligen en flamsig lolla som pratar för mycket. Jag skulle aldrig tycka illa om någon på grund av hur de ser ut, vilket land de är födda i, vilken religion de tillhör eller vilket parti de röstar på.
Jag bryr mig inte om vilket parti deras respektive röstar på heller för den delen eller vilken Gud de anser är den rätta och jag tycker att det är upp till var och en att välja det livet själv. Det är absolut inte min ensak.
Skulle jag tycka illa om någon skulle jag dock aldrig sänka mig till den nivån att jag hade gjort någon skillnad på den personen och andra då jag anser att det är det karma finns till för. De får vad de förtjänar till slut ändå.
dn.se

Hatbrotten mot de människor med afrikansk bakgrund har ökat. Varför?
Jo, för mig finns det en anledning.
Jag må ha något problem som tänker såhär men jag anser att det är föräldrarnas fel när det är barn och ungdomar som gör något fel annars är det inskränkta människor. Människor som inte kan se att alla har någon form av fördelar. Människor som väljer att hata en annan människa på grund av deras hudfärg saknar allt vad som är humant för mig och jag anser att de måste må fruktansvärt dåligt själv. Det spelar ingen roll om någon med denna hudfärg utsatt dig för något brott, du kan omöjligt hata alla på grund av det.
Det är rasism för mig precis som det även kan vara det på andra sätt.

Jag hade en vän som bodde i en av Malmös mer invandrartäta områden under många år och det han berättade var många gånger skrämmande. Han berättade att han många gånger "klarade sig" för att han räknades som en i gänget och han skrattade och tyckte att jag skulle besöka mig för att se hur lång tid det tog innan jag blev utsatt för något. Min vän var adopterad från Afrika. Hans rumskamrat var det inte och blev utsatt för brott efter brott. Det är med rasism.

Jag kan inte förstå varför någon väljer att göra skillnad på människor för detta.
Vad är det för fel när man kan döma ut en hel folkgrupp?
Det är för mig små och osäkra människor som hatar såhär och de kunde lika gärna hamnat i extremvänstern/högern som i en huliganklubb. De behöver andra runt sig med samma kraschade värderingar för att känna sig bra. För att vara värda någonting.
Jag hoppas att fler kan lära sig se de personer som finns bakom, på alla håll för hat föder bara hat.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/forslag-for-att-stoppa-afrofobi
http://www.svt.se/nyheter/sverige/svenskar-med-afrikansk-bakgrund-ar-varst-drabbade-av-hatbrott