onsdag 19 februari 2014

"Arbets"förmedlingen?

Ja, vad gör då arbetsförmedlingen om de inte förmedlar jobb?

Jag förstår att de som jobbar inom detta tar illa vid sig om det är så att de känner sig träffade. Jag tänkte dock skriva lite om de erfarenheter jag har av just de som ska hjälpa till med jobb.
Jag har bara varit inskriven där en gång för att få ut de dagar på sommaren jag inte skulle jobba och det visade sig helt onödigt då jag lade ner mer jobb på att besöka just Arbetsförmedlingen än att få ut dagar. Jag hittade ett till sommarjobb under tiden som de skulle kolla.

Jag har dock haft en väldigt nära bekant som besökt stället en del och jag fick till slut följa med för att jag skulle tro på att det var sant. Först var det ett vanligt möte där denne skulle beskriva vem den var, vad den kunde och vad den jobbat med tidigare. Därefter blev det väntan.
wikipedia.se
Efter många om och men ringde min vän upp och det visade sig att de inte hade något möte inskrivet så allting fick göras om. Referenser skulle sen lämnas och det gjordes men på något sätt försvann de och personen ifråga fick leta nya kopior för att lämna in.
Under denna tid hittade personen ett jobb på egen hand men de ville att jobbet skulle gå via förmedlingen för att de skulle bli berättigade till någon sorts stöd så det tog ytterligare några veckor innan personen kunde börja jobba. De var ju tvungna att ha sina papper iordning först.
Jag var med på ett par av dessa mötena för jag trodde inte det var sant och slutklämmen från personen som satt där var att " Har du något att gnälla på så skyll sittande regering".
Det var ett tag sedan jag var där men det kan inte vara så svårt att gissa vilka som bestämde även då.

Detta är för mig katastrof. All den tid och det pappersjobb som inte ledde till någonting egentligen.

Har vi verkligen inte kommit längre?
Är det kanske överspelat med en Arbetsförmedling 2014?

http://www.idg.se/2.1085/1.547344