lördag 15 februari 2014

Sverige på rätt väg med Moderaterna!

PWC, som är ett konsultföretag, har nu kommit fram till att Sverige ligger i topp då de granskat 40 av världens största ekonomier. Hur kan de ha så fel?

Har de inte hört att ett stort rött parti i Sverige har många medarbetare som påstår att så inte alls är fallet? Att de läser fel siffror? Förvränger statistiken?

Tänk att det kan vara så svårt att säga "Det har du/ni gjort bra!" till någon! Berömma.
Istället, jagar man fel och fördömer det som kan anses inte vara perfekt. Man har ingen vettig lösning på hur det som nu är bra ska bli bättre men åsikter har man så det räcker och blir över.
Oavsett vad all världens experter och konsultföretag kommer fram till, har de fel.
Sverige har en dålig ekonomi och har det på grund av Alliansregeringen.

expressen.se
Jag hoppas alla ser att jag är ironisk nu. Jag säger inte att den regering som sitter nu är perfekt, absolut inte. Perfekt finns inte när det är en föränderlig värld. Det går dock att se till att svensk ekonomi är så bra att andra länder tittar på den, att andra länder har oss som modell och avundas oss. Alliansen med Moderaterna i spetsen har inte tvingat några andra att tycka såhär utan det är de andra som tycker att vi är så bra och duktiga.

Trots en lång tid av lågkonjunktur har Sverige klarat sig väldigt bra.
Jo, vi har hög ungdomsarbetslöshet och hög arbetslöshet på vissa ställen. Det är dock ingenting jämfört med de flesta socialistiska länder vi har i Europa som en efter en har kraschat.
Samtidigt kan man se att det finns jobb att få, men de är kanske inte de som räknas som "de bästa". Häromdagen skrev jag om Bertil som är 91 år och som precis slutat att arbeta. Hans tips var i princip att ta det jobb som finns att tillgå för vilket jobb som helst är bättre än inget.
Jag tycker att han har en väldigt sund inställning.
Är man exempelvis utbildad kock men inte får tag i ett arbete så kanske man kan testa något annat ett tag.

Jag tycker Borg har gjort med svensk ekonomi som varje "Svensson" borde göra. Skött den som om den var sin egen. Sett till att ha koll på de offentliga finanserna.
Spretar man med sina fingrar blir inte mynthögen så stor.

Jag säger alltid när jag inte tycker något är bra, oavsett om det är mitt parti eller något annat som har stått för det. Jag skäms dock inte för att berömma oss i detta och jag behöver egentligen inte ens det för det gör konsulter som PWC så mycket bättre åt oss. Tack!

http://www.expressen.se/ekonomi/sverige-i-topp---bast-av-varldens-ekonomier/