söndag 9 februari 2014

(S)om hand i handske mot din vilja?

Facket ska hålla sig borta ur politiken. Det tycker i alla fall jag. Ett fack ska vara opolitiskt och icke bundet för att på bästa sätt kunna se till sina medlemmar. Tyvärr fungerar det ytterst sällan så vilket är anledningen till att jag inte är medlem eller engagerad i facket. De är för mig partiska och jag har skrivit om det tidigare.

LOs chef lovar nu att han ska stödja socialdemokraternas valarbete med 100 000 medlemmar. Vet medlemmarna om detta? Väldigt schysst att lova bort sina medlemmars fritid till ett politiskt parti med tanke på att den sista undersökningen som kom visade att sverigedemokraterna var näst största parti bland LOs medlemmar. Tycker verkligen alla dessa personer att deras tid, förutom fackpengarna, ska gå till att stödja ett annat parti?

För ett tag sedan diskuterade jag detta med en företrädare för de röda och denne tyckte det var bra att s fick pengar av LO då det var de som byggt upp Sverige till vad det var idag. Någon gång måste man se framåt. Jag kan inte kräva lön eller pengar för något som hände innan jag föddes och dessutom sedan försvara det. För mig är det fruktansvärt dumt.
Jag skulle inte ens vilja ha pengar för något jag inte gjort men det är klart att ett parti som har solidaritet som ett av sina ledord helst tvingar alla till att tycka och tänka likadant.
Skrämmande på 2000-talet.

Om vi tar IF Metall, som är det tredje största förbundet att donera pengar till socialdemokraterna. Utan att trampa på några tår, gissar jag på att medelåldern ligger på i alla fall femtio år. Vi säger att de har jobbat där i 25 år. Vi tar en billig fackavgift och räknar på 500 kronor (vilket är alldeles för lite för att vara reel) så har denne person sammanlagt betalt 150 000 kronor till facket. Nästan tio procent går direkt till s, alltså 15 000 kronor. Vet de som är anslutna om detta?
Eller de är rädda för problem om de inte är med?
Jag är säker på att summan nästan är den dubbla vilket skulle göra att en arbetare, de som drar runt vårt land, betalar mellan sex och tolv tusen kronor om året i fackavgift. Vet de om att de får många trevliga resor för dessa pengar?
Mycket tid med familjen?
Det går att fortsätta. Är du snickare? Jobbar inom restaurang? Jobbar i affär eller målar?
Detta gäller då dig med. DU betalar socialdemokraternas kampanj.

Hur kan de som parti tycka att detta är ok!?
De kanske inte hade haft någon valkampanj utan dessa pengar.
Solidariskt och med tanke på den lille människan så tar de dessa pengar.
De anser sig vara berättigade till dessa pengar. De anser sig ha rätt till dina pengar.
Känns det bra?


På grund av sådant här är jag inte med i facket. Jag klarar inte det falska och jag hade absolut inte varit beredd på att betala dessa pengar varje år för att några få ska åka på konferenser eller utbildningar.
Facket är bra när de gör det de ska göra, värna om sina medlemmar.
Inte bojkotta de som inte vill vara med, hitta på och göra saker med medlemmarnas pengar eller lova deras fritid till ett parti inte alla röstar på.
Detta är för mig helt sanslöst och helt främmande något annat än kommuniststater.
Facket har helt klart spelat ut sin roll.

LO kommenterar dessutom att de arbetar för ett maktskifte.
Hur ska de kunna ställa upp lika för en medlem som öppet tillhör något av allianspartierna?
Är du medlem i v, s eller mp är det ju inga problem.
De som är medlemmar i sd utesluter de.
Solidariskt. Får inte alla människor tycka och tänka som de vill?
Det är bara ok om man tänker rätt?

Det måste kännas bra för alla som är LO-anslutna att se hur deras chef varit iväg för deras pengar, för att utlova deras fritid till ett parti de kanske inte sympatiserar med. Verkligen modernt och solidariskt. Ett steg för att visa att vi är på väg in i framtiden och att de tror på individens egen kraft.

http://www.di.se/artiklar/2014/2/7/lo-chefens-fracka-lofte-till-lofven/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/70-miljoner-i-lo-stod-till-s_8963044.svd
http://hn.se/asikter/ledare/1.2587293-lo-maste-sta-emot-sd