lördag 8 februari 2014

Är du som väljare beredd på detta?

Dyrare el? Känns det bra?

Alternativen börjar klarna inom vissa frågor. Vi vet att den rödgröna röran inte gillar skattesänkningar. Vi vet också att de inte tror att den enskilda människan klarar av att ta för många beslut runt sig själv.

Nu vet vi också att om det ska bildas en regering mellan socialdemokraterna och miljöpartiet efter valet, kommer kärnkraften åter att stängas ner. Har de inte märkt vilket misstag det var att stänga Barsebäck?

Det finns en anledning att Miljöpartiet är det parti som står längst ifrån väljarna. De väljare de har återfinns oftast i storstäderna och för mig är det då tydligt att det är någon form av dåligt samvete som gör detta. Bo i stan och ha dåligt samvete för naturen, så röstar du på miljöpartiet.
Faktum är att deras politik inte fungerar där den borde, på landet.
Dagens samhälle var väldigt tydlig innan jul när de sa att Miljöpartiet är det parti som står längst ifrån sina väljare och för mig betyder det att de som röstar på dem inte riktigt vet vad det är de vill.
Med de höjningar de genererat för mig som arbetande landettjej så kunde jag slutat jobba för det går nästan på  plus minus noll. Jag trivs med mitt jobb men skulle det vara så att jag fick lika mycket ut på att få vara hemma och mysa med barnen hade jag hellre gjort det.
Hur ska Sverige då gå runt?
Eller de räknar med att alla i framtiden ska bo i stora städer?
Med en politik som vill höja skatten på bensin för att kunna utöka busstrafiken i städerna ger det ett väldigt tydligt besked. Bo på landet och straffas.

Jag bor på landet och är beroende av en bil. Det är klart att jag skulle kunna cykla till jobbet för jag är helt frisk. De som inte är det? Ska det införas skottpeng på dem eller de ska skatta ännu mer för att de råkar ha ett problem som gör att de inte kan cykla?
Åk bussen. Jo, det ska ju gå en buss som fungerar med ditt arbete med.
Jag köper att det är onödigt med en bil när man bor i en stad med tiominuterstrafik men faktum är att många verkligen inte har de förutsättningarna.
di.se
Om jag skulle jobbat som vikarie hade jag omöjligt klarat mig utan bilen med hämtningar, lämningar och att ändå ta mig runt. Är det bättre att jag är hemma och stämpla då?

Miljöpartiet är för mig ett parti för bohemer som egentligen inte har någon större fråga än miljön och ändå anser jag inte dem bäst på det området. Ett beslut om att stänga kärnkraften innan det finns bättre alternativ är ett sådant och önskvärt vore då att de som nu tycker det är ok betalar vad skillnaden blir även för oss som nu inte tycker såhär.

Partiet leds av en kille som är så gammal som mig och säger att han är lärare. Jo, man kan vara mycket på ett papper men med knappt någon arbetserfarenhet är det svårt att påstå man kan. Jag kan inte säga att jag vet hur det är att jobba inom vården när jag har gjort det under några månader.  Fridolin är politiker sedan barnsben men tycker och kan allt. Om miljön och landet är så bra, varför bor han inte kvar där? Det här med att leva som man lär..
Han leder nu ett parti som förutom höjd bensinskatt och borttagen kärnkraft tror att alla skolans problem försvinner om 10 000 nya lärare anställs. Då han inte jobbat så mycket inom just grundskolan (han har, när han jobbat, varit på folkhögskola) kanske han inte vet att i vissa klasser kunde du haft en vuxen för varje elev utan resultat. Det är den enskilde läraren i dessa fall som många gånger hjälper. En omtyckt och bra lärare. Var ska han få tag i alla dessa?
Fler lärare, jo, helt klart bra! Men hur ska det betalas? Genom höjd skatt?
Hade det varit så att det var ett klart likamedstecken mellan fler lärare och bättre utbildning, tryggare elever och mer kunskap så ok. Det finns dock inte.

Jag vill ha en bättre skola anpassad för våra elever men efter de år jag har jobbat i skolan ser jag inte detta som den enkla lösningen. Inte heller höjda skatter eller borttagen kärnkraft.
Det kommer bli ett intressant val.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/wetterstrand-karnkraftverk-kommer-att-stangas