onsdag 12 februari 2014

Underbara Bertil!

Pension vid 65, 67 eller kanske 68 år? Varför det när man kan jobba längre?
Bertil Vallgren är 91 år gammal och vill fortsätta jobba trots att han redan har jobbat i 78 år.
Hans tips till ungdomarna som vill ha ett jobb är att ta det jobb som erbjuds, inget är för enkelt eller lätt. Vilken underbar man!

När det kom förslag på att höja pensionsåldern i Sverige visade det sig vara en tabufråga för väldigt många. Jag förstod aldrig varför och gör fortfarande inte. Jag inser att en grovarbetare inte kan arbeta mycket längre än vad de är tvingade till idag men alla har inte sådana yrken.
Jag som lärare kunde mycket väl fortsatt.
svd.se
Så länge man gör ett bra jobb, trivs och hänger med i utvecklingen finner jag ingen anledning till att sluta. Med detta menar jag inte att jag hade velat arbeta sju dagar i veckan tills jag är 91 år gammal som Bertil gjort men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba en till tre dagar i veckan fram tills jag inte längre finns i detta liv. Varför inte?
Det finns inget som är så skönt som att komma hem när man har gjort något vettigt.
Det finns inget som känns så bra som när man gjort rätt för sig och det finns få saker som är så förslappande som att vara ledig för länge.

Jag tror att svenskar över lag är för inriktade på en siffra. Rikta in dig på ett visst antal år i arbetslivet istället! Vi har betydligt enklare jobb nu än förr, arbetar kortare dagar än för hundra år sedan och bara fem dagar i veckan. Vi är ändå inte nöjda. Vissa jagar att vi bara skulle jobba sex timmar om dagen. Vill du det? Gör det. Inget stoppar någon från att jobba mindre men det ska inte gå att välja detta men ändå plocka ut full lön.

Allt i livet bygger på val. De val du gör påverkar hur du kan leva ditt liv. Välj jobb och välj fritid. Gör du inget som kostar mycket pengar behöver du inte heller ha en större inkomst. Röker/snusar eller dricker du mycket? Då får du också jobba mer för det är en dyr vana. Måste du hänga på krogen varje helg behöver du inkomst därefter. Vill du alltid ha de senaste kläderna, bilarna och inredningarna, bered dig för att jobba konstant.
Du kanske väljer att spendera mycket tid hemma med familjen?
Välj då bort något annat så pengarna inte behöver rulla.
Det är egentligen inte så svårt och klaras med nians mattematik.

Jag älskar mitt jobb och väljer att jobba så mycket som det passar mig själv, familjen och ekonomin men jag tänker jobba så länge jag kan!

http://www.svd.se/naringsliv/sa-lange-man-orkar-ska-man-jobba_8978350.svd