lördag 22 februari 2014

Den solidariska kommunismen.

bokus.se
Blunda så ser du koncentrationslägrens offer utan problem. Det finns, är min övertygelse, ytterst få människor som inte kan få upp dessa människor i sitt inre när de hör just det ordet och jag tycker det är bra. Jag tror dock att det hade blivit ännu bättre om världen hade tänkt likadant när de såg kommunisternas flagga vaja för vinden.
Flaggan som ska stå för jämlikhet.
Flaggan som ska stå för något som är bra för varje enskild individ.
Flaggan som i ett friskt sinne bär tankarna till hjärntvättning och fruktansvärda historiska händelser.
Av någon anledning är dock inte Gulag lika "känt" som koncentrationslägren.

De få människor som lyckas fly Nordkorea berättar hemska saker. Berättelser ingen vill ska vara sanna. Handikappade barn används som försökspersoner för biologiska vapen.. Vilken syn på människolivet har då dessa personer?

"Bland annat använder sig regimen systematiskt av tortyr, godtyckligt fängslande av medborgare, summariska avrättningar, tvångsaborter, sexuellt våld och svält som straff i landets fångläger." /Svt

Året är 2014 och detta händer nu. Samma sak som hände under fyrtio och femtiotalet i olika sorters läger händer fortfarande i Nordkorea. Just nu. Precis just nu är det någon som blir torterad. Nordkorea som själv tycker att de är en demokrati som ser till alla människors rättigheter har människor som flytt landet och berättat om detta. De vittnar om fruktansvärda förhållanden och vissa av berättelserna påminner om filmen Hostel. Ingen människa på jorden förtjänar det öde som väntar dem där. Senast i fjol upptäckte satelliter ett nytt fångläger som byggts trots att landets ledning påstår att det är förtal.
Detta är fruktansvärt och jag hoppas att det blir förändringar snart. Världen står bara och tittar på.
Varför?

Jag hoppas att jag innan min död får uppleva ett fritt Nordkorea.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18383560.ab
http://www.svt.se/nyheter/varlden/nordkoreansk-ledare-kan-granskas-i-haag
http://www.svt.se/nyheter/de-berattar-om-norkoreas-hemligheter
http://sv.wikipedia.org/wiki/Nordkorea