fredag 7 april 2017

Förbjud religiösa skolor.

De religiösa skolorna är inte många och det är inte ofta någon kommer se mig skriva detta men jag håller med vänsterpartiet. Förbjud alla religiösa inslag i skolor.
Det finns absolut ingen mening med att det ska få göras undantag.
svt.se

För de som tvivlar eller inte håller med är det viktigt att se skillnaden för detta skulle inte innebära att skolundervisningen hade förändrats. Det hade dock garanterat lagts en annan tyngdpunkt på vissa inslag. I dagsläget ingår det att läsa mycket om kristendomens roll för Sverige och hur vi ser ut men även alla andra större religioner.
Tanken är att alla elever ska kunna de stora dragen inom världsreligionerna.
Jag tvivlar på att detta har skett på exempelvis en religiös skola.

Religion är för mig inte det viktigaste även om jag aldrig skulle gå ur svenska kyrkan. Jag anser mig vara hindu men stannar och vill ha barnen inom kyrkan tills den dag de väljer bort eller byter själv. Religion är dock för de flesta bara viktigt i svåra stunder såsom dödsfall.

Att det finns religiösa skolor i Sverige visar för mig att de inte följer de grunder som den svenska skolan står på och att det skulle bli jämbördiga skolor då är osannolikt.
Skolorna får inte ha någon annan undervisning än andra skolor men bara det faktum att det finns skolor där barnen fördelas efter kön redan när de ska åka buss, visar att så inte är fallet.
Jag har svårt att tro att sexualundervisningen är så bra på en muslimsk skola.
Den svenska värdegrunden med allas lika värde lär med vara svår.
Kristna friskolor lär inte prata om Big bang.
Att vi har kommit från aporna?
Knappast.

Sverige är ett modernt land och det är absurt att dessa skolor inte redan är förbjudna. Det borde inte visas så mycket hänsyn som det görs för vill vi ha jämbördiga skolor måste de ha samma utgångspunkt.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-svensk-skola-ska-vara-fri-fran-religiosa-inslag