onsdag 19 april 2017

Och vinnarna är: -

Pensionärerna tjänar på socialdemokraternas vårbudget!
De kommer verkligen kunna unna sig allt de vill ha genom att de solidariska och alltid lika godhjärtade socialdemokraterna nu ger pensionärerna mer pengar.
Hur mycket?
Jo, upp till 200 kronor.
UPP TILL.
Det innebär inte att alla får det utan sanningen hamnar närmre 100 kronor.
svt.se

Samtidigt höjer socialdemokraterna elskatten med cirka 100 kronor i månaden.
Alla ni äldre som bor i hus får alltså i slutänden ingenting.
Har ni gamla dessutom en bil, så innebär denna fantastiska budget att ni kommer gå back varje månad. Miljöskatten som ska införas gör nämligen bara undantag för dem som köper nya miljöbilar som helst ska gå på el.
Här kan vi prata om moment 22!

Om det skulle vara så att någon av er pensionärer där ute har råd att köpa en ny elbil, så får ni inte de UPP TILL 200 kronorna extra varje månad. Då får ni bara höjda elkostnader och en dyrare bil.
Om du är pensionär med någon form av sjukersättning så får du något sänkt skatt men detta äts upp om du har en bil som inte är en elbil och räknas som miljövänlig.

Skulle det dessutom vara så att ni väljer att bo utomlands för att unna er något trevligt på ålderns höst så grattis! Ni ska nu få skatta extra för att ni väljer att bosätta er utomlands delårsvis.

Hur ska man då finansiera dessa "satsningar"?
Jo, alla ni som studerat och idag arbetar med en lite bättre lön, ni ska betala lite till.
NI ska betala för ni har väl inte nog av studieskulder?
Ni som drar runt landet ska betala lite till och med de gränser som finns är det så att det finns en brytpunkt när det inte lönar sig att arbeta.
Arbete måste alltid löna sig.

Och till sist: Var solidariska!
Försörjningsstöden (socialbidragen) kommer öka lavinartat med alla människor som kommit till Sverige och inte har fått ett arbete. Som tack för att de har kommit hit får de tandvård, sjukvård och slipper böter om de kör med bilar som inte är skattade eller inregistrerade.
De får även föräldradagar trots att barnen inte är födda i Sverige men för allt i världen, var givmild.
I Sverige finns det plats för alla!
Förutsatt att de som arbetar betalar mer i skatt och att pensionärerna godtar de kronor de kanske får extra i månaden när allting är uträknat..

Tack socialdemokraterna för er vårbudget som verkligen inkluderar alla.

http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/varbudget-med-klassisk-fordelningspolitik