måndag 3 april 2017

Någon som känner igen Isidor?

Sverige är fantastiskt på många sätt.
Vissa saker kan det ta månader att få information om. Har någon begått ett brott och därmed ska in i en rättsprocess tar det väldigt lång tid. Misshandlat någon, vänta på.
svt.se
Begär att få bygga! Det tar sin lilla tid att få ut bygglovet.
Men, hitta en stor sköldpadda så kan du räkna med att papperna för det blir klara på mindre än ett dygn. Det måste vara ett rekord för hur snabbt det kan gå!

En jägare hittade Isidor ute i skogen där han hade överlevt i två år. Han bestämde sig för att lämna in djuret som blev placerad i en familj utan att göra någon efterlysning av att han var upphittad..
Dessa i sin tur säljer honom.
Där tar sedan allting stopp.
Ingen vet var Isidor är och de nya ägarna berättar inte.

Isidors ägare har fått rätt i högsta instans men de som fick sköldpaddan vägrar att berätta vart den har tagit vägen vilket gör att ägarna tror att de har sålt den.
Så pass gamla sköldpaddor är nämligen eftertraktade.

Jag skulle inte beskriva mig som en dj urmänniska.
Jag tycker om djur men vill inte ha dem upp på mig med undantag för papegojan här då.
Jag kunde skrivit en lång radda om allt jag känner för olika djur men kontentan är att jag inte har något emot dem och en sköldpadda som har funnits i generationer i familjen ska självklart behållas där.

Jag tycker att det är fel att ett djur som inte borde få bo såhär kallt får vara husdjur i vårt kyliga land men då denne kom hit för så många år sedan fanns det inte så mycket regler kring hur man skulle ta hänsyn till djuren. Isidor borde absolut få komma tillbaka till sina ägare!

Har ni sett eller hört något kan ni hitta kontaktuppgifter i länken nedan.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/vardnadstvisten-om-skoldpaddan-isidor-avgjord