tisdag 18 april 2017

Turkiet mot Europa!

Turkiet har haft ett val men mina tankar går till Tyskland på trettiotalet.
1933 blev Adolf Hitler rikskansler.
Han valdes till detta enligt konstens alla regler och därefter förvandlade han Tyskland till en helt totalitär stat. Han blev diktatorn som styrde och ställde på grund av människors rädslor och hat.
Folket gav honom medgivandet att göra detta.
svt.se

Turkiet 2017.
Min känsla är att människor i detta land, som många envisas med att kalla för ett europeiskt land, är totalt hjärntvättade. Åtminstone hälften av dem.
Det är för mig nämligen den enda logiska anledningen till att så många röstar för en inskränkning av sin egen makt. De har med vilja satt Erdogan i en ännu större maktposition jämfört med vad han var innan och med makt kommer väldigt mycket på spel.
När ingen längre kan stoppa dina fix idéer, då hänger den så kallade demokratin på en skör tråd.

Detta var det sista beviset för att Turkiet ska hålla sig utanför det som så fint heter Europa. Deras fasoner passar inte in i en modern västvärld. De beter sig nämligen som om de har backat flera hundra år bakåt i tiden.

Min förhoppning är att detta aldrig kommer att hända i Sverige.
Om statsministern, oavsett vilket parti denne satt för, skulle kräva en folkomröstning för att öka sin egen makt, är min tro att det finns för mycket utbildat folk här för att det skulle gå att genomföra.
Barn lär sig om demokrati och diktatur tidigt och trots att det egentligen är dåligt allmänbildning så ser jag med tacksamhet på att alla barn inte ens vet vem som är statsminister.
Det är betydligt bättre än att de har någon som Erdogan som gudabild i klassrummen eller på skolan.

Bara framtiden kan utvisa hur detta kommer bli men jag ser ingen positiv framtid varken för Turkiet eller övriga världen med detta beslut.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ja-sidan-i-klar-ledning-i-turkiska-folkomrostningen
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/fem-fragor-och-svar-darfor-ska-du-bry-dig-om-folkomrostningen-i-turkiet