lördag 22 april 2017

Till eftervärlden.

Blomsterhavet och alla saker plockades i veckan bort i Stockholm.
Stadsmuseet var där och samlade saker som kan tänkas vara bra för eftervärlden att se.
Bland dessa saker finns en tavla för hunden som dog och en brandmanshjälm med texten "Brandmän mot rasism". Jag undrar vilka som ska minnas detta.
sr.se

En terrorist, som denna gång var en man från Uzbekistan, stal en lastbil och körde rakt in på en av Stockholms mest persontrafikerade gator. En elvaårig flicka och tre vuxna dog.
Då sparar man en hjälm mot rasism?
Och hunden var så viktig?

Jo, hunden är människans bästa vän men jag hoppas att det inte ska finnas en enda människa som sätter en hund framför ett människoliv. En elvaårig flicka dog!
Det blir så tramsigt i min värld att jag får titta vilket datum det är.
Till hundens ära sparades en tavla som en kvinna hade skrivit en text på.

Brandmanshjälmen. Hur tänker stadsmuseet att den är representativ?
"Brandmän mot rasism". Jo, det är ju väldigt gulligt men på vilket sätt ska det komma in när en man, som kommer från ett land utan krig och som uppehåller sig i Sverige olagligt, väljer att mörda fyra människor och skada fler?
Det har ingenting med rasism att göra.

Liknande händelser har hänt tidigare men det tystas gärna ner att den man som mördade två på IKEA letade efter "typiskt svenska" personer att mörda. Det är rasism.
Mannen i lastbilen brydde sig garanterat inte vilka han körde på utan siktade in sig på ett barn. Det är inte rasism.

Jag är inte dum. Det är vänsterfolkets sätt att visa att Sveriges människor inte avskyr alla personer från Uzbekistan men jag tycker det blir patetiskt. En man, jag bryr mig inte från vilket land, mördar ett oskyldigt barn och sedan ska man spara saker "mot rasism".
Landet upp och ner.
Varför inte hålla hela historien precis som den är och ta tag i det som verkligen är fel.
Två veckor efter att denne man kom till Sverige skulle han fått veta att han inte fick stanna. Han skulle aldrig fått komma in i Sverige och nu fick människor lida för att systemet är för mesigt här.
Han, precis som mannen på IKEA eller killen med ett bombbälte för cirka tio år sedan, de var missnöjda på Sverige och vårt system vilket oskyldiga människor fått lida för.
De kom från andra länder men det innebär inte att alla svenskar anser att alla från andra länder är terrorister och det innebär absolut INTE att den som ifrågasätter är rasist.
Så varför i hela världen ska en hjälm med den texten sparas för eftervärlden?

Det är för mig ett perfekt sätt att styra eftervärlden in i den fålla man själv vill och det är för mig helt fel. Allt ska framställas sakligt och rättvist, oavsett vilka som är gärningsmän eller brottsoffer.
Stockholms stadsmuseum har som tur är inte en chans mot det mediaflöde som finns idag och förhoppningsvis finns det kvar länge än.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/blomsterhavet-tas-bort-efter-dadet-i-stockholm
http://t.sr.se/2pMqCWz