torsdag 11 maj 2017

Det där med att börja med grunden..

En miljon i böter om de inte börjar ta emot flyktingar igen.
Sverige har verkligen hittat ett fungerande sätt!
svt.se

Hultsfred sa stopp.
De hade inga skolplatser, inga bostäder eller arbeten, inte plats inom vården eller tandläkarna. Ingenting fungerade. Ingenting.
De sa därför stopp.
När människor ändå flyttade in i deras kommun sa de nej till att ge ut försörjningsstöd/socialbidrag. Detta resulterade i ett ramaskri.
Så får man inte göra!

Nu blir det den socialdemokratiska ledningen som får ta detta men egentligen var det lika mycket Reinfeldts fel. Han värnade de öppna hjärtan som skulle komma in i landet så jag ser med förhoppning på det faktum att han har tagit emot en massa flyktingar i sitt hem.

Hultsfred är inte ensamma.
Jag tror det är få kommuner som har de massiva problem som finns i just Hultsfred har men min övertygelse är att många kommuner inte ligger så långt efter.
Vad ska man göra när man märker har ingenting fungerar som det ska?
När du inte längre kan hjälpa de medborgare som redan finns?
Socialbidragen räcker inte hur långt som eller hur länge man vill för det är ett önsketänkande.
Invandringen kostar pengar.

Jag har absolut inga problem med att vi hjälper människor men det vettigaste måste vara att de pengar vi väljer att lägga på detta ska fördelas så effektivt som möjligt.
Min klara uppfattning är att vi ska hjälpa så många människor som möjligt, främst barn, och sedan se till att alla andra har. Inget märkligt i sig.

Hultsfred ska nu få betala en miljon i böter.
En miljon för att de tänker på de invånare de redan har.
Krasst så är en miljon ingenting i det stora hela så förhoppningsvis står kommunen på sig. Jag ser med framförskikt på att dessa lagar upphör.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/hotas-om-en-miljon-i-vite-for-att-ha-stangt-sitt-flyktingmottagande