söndag 7 maj 2017

En bra början!

Moderaterna i Blekinge hade igår sin årlig förbundsstämma vilket glädjande gav många bra resultat!
Det första är att propositionen om att vi ska arbeta för ett nationellt förbud mot tiggeri ska bli verklighet. Detta är för mig en väldigt viktig fråga som gjort att jag till och med gått emot mitt parti och röstat med Sverigedemokraterna. Jag anser nämligen, partipiskan har inte varit tillräckligt effektiv, att jag är vald för mina åsikter och att jag då måste stå upp för det jag anser vara rätt.
Nu tycker uppenbart partiet likadant som jag vilket är glädjande!
sr.se

Jag hade många motioner med och tänker dra några av dem kort och hur det gick.
Den mest glädjande är att partiet gick på min linje och nu ska arbeta för ett slopande av kvoterade föräldradagar. För mig är detta som kallas för "pappamånader" en katastrof för familjer och så länge det finns föräldradagar bör inte staten lägga sig i vem som tar ut dem då de ställer till det för familjer.
Den som exempelvis inte har en pappa får idag inte dela dagarna med någon annan. Detta drabbar exempelvis de personer som inseminerats med hjälp av en spermadonation.
Det drabbar även de familjer där ekonomin inte godtar att den ene föräldern är hemma de månader som är anvisade. Ska dagarna vara till för barnet bör det vara upp till vårdnadshavarna att fördela dem fritt och då även till andra än dem själv.

Motionen om att den förälder som har gått en handledarutbildning för att övningsköra med sitt barn inte ska behöva betala detta mer än en gång godkändes med. Idag ser det ut så att den som har tvillingar visserligen bara behöver gå utbildningen en gång, men måste betala för två gånger för att få köra med båda sina barn. En direkt tramsig regel så ser någon från ett annat parti detta så skicka ett mail så sänder jag motionen i sin helhet.
Det kan omöjligt vara bra för en barnfamilj.

Motionen om att människor som kommer till Sverige från ett land utanför EES-området inte ska få framföra sin bil utan ett giltigt körkort från ett EU-land, vilket de bara får genom en riktig utbildning, godkändes. Polisen måste få betydligt fler befogenheter och straffen måste höjas.
Vi jagar en nollvision i Sverige men den är omöjlig när vägarna är fulla av människor som fått sina körkort i ett Kellogspaket.

Motionen om bättre information till medlemmarna gick även den igenom.

Det var en till men den var så viktig så den får ett helt eget inlägg i morgon.
Det blev helt klart en bra dag även om jag inte var med hela dagen.
Det första jag gjorde när jag kom hem var att göra en ny mapp i datorn med motioner till nästa års stämma vilket jag uppmanar alla politiskt intresserade att göra.
Det är nämligen det bästa sättet att förändra saker man inte är nöjd med inom svensk politik.
Det första steget på en lång väg för att förbättra det som man anser vara fel.