söndag 14 maj 2017

Så trevligt!

Lite danskt blod är det nog kvar här i Sverige ändå.
Jag har nämligen väldigt svårt för att se att svenskarna anser att det är ok att äldre människor sitter och super sig fulla på ett ålderdomshem.
Jag tycker att det är kanon och det mest förvånande är att det är en socialdemokrat som kom med idéen.
svt.se

Att bli äldre betyder inte att man på något sätt stannar i livet.
Det rullar nämligen på tills det tar slut och för mig finns det därmed inga argument alls kvar för att snåla med sådana här saker. Äldre människor är som alla andra fast äldre.

Självklart är det så att alla inte vill dricka alkohol men i Västmanland får de boende på äldreboendena en chans att göra detta valet själv. De får nu ta ett helt eget beslut huruvida de kan tänka sig en starköl till maten eller inte.
Hur bra som helst!

De som nu anser detta vara fel. Som tycker att ingen bör dricka och att det är förfärligt att människor ens tänker tanken på att sitta och ha roligt i grupp; hoppas ni aldrig blir gamla.
Jag önskar självfallet inte livet av någon men att missunna andra människor för att man själv har en annan åsikt är inte rät. Den som inte vill dricka är självklart inte tvungen!
Jag vet dock att det finns många som gladeligen tar både ett eller två glas till maten vilket gör att jag hoppas att alla dessa nu befinner sig i Västmanland.

Tummen upp för egna pubar på äldreboenden!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/aldreboende-i-norberg-har-fatt-en-egen-pub