fredag 12 maj 2017

Välkomna åter..

Då ska vi se hur långt gränsen dras denna gången.
Det räckte med ett annonserande om att ID-kontrollerna skulle bort för att fler plötsligt skulle få Sverige som första land inom Schengen som de satte fötterna i.
Så ser nämligen avtalen fortfarande ut.
Flyktingar ska söka asyl i det första EU-land de sätter fötterna i.
Nu har det plötsligt blivit Sverige igen..
svt.se

Min övertygelse är väldigt stor att inte ens snöbilderna från södra Sverige avskräcker de människor som nu, åter igen, kommer till vårt land.
De har nämligen väntat på chansen att komma till det mest givmilda landet av dem alla.
Här kan man söka bidrag för allt!
Med största sannolikhet kommer du dessutom få igenom det.

Detta är landet som gör stora nyheter om de stackare som inte får stanna fast att de inte kommer från ett land i krig. Landet som tillåter människor att stanna kvar fast de är dömda till utvisning. Landet som behåller dig som har begått brott för ditt hemland vill inte ta emot dig.
Fantastiskt.

Sverigedemokraterna hade för ett tag sedan en idé om att alla som kom till Sverige för att söka asyl skulle sättas i någon form av läger innan de fick veta om de fick stanna.
Det blev en väldans cirkus runt detta förslag med liknelser om förintelseläger.
Miljöpartiet lägger sedan förslaget att alla som fått veta att de ska utvisas ska bära fotboja.
Jag kan inte se den stora skillnaden.
Både mänskligt och ekonomiskt anser dock inte jag att det hade varit fel att på något sätt samla de människor som sökt asyl. De skulle sedan, inom någon vecka, fått veta om de fick stanna och fick de ett avslag skulle det satts i verket direkt.
Det vi med säkerhet hade sluppit hade varit människor som mannen i Stockholm eller på IKEA i Göteborg. Vi hade sluppit ha en polis som blivit ålagda att jaga alla de som vägrar lämna landet, för de hade varit samlade på samma ställe.

Saker och ting är alltid som man väljer att se det men helt klart är vårt system fel.
Människor hinner ta sig in i Sverige och gå under jorden innan beskedet kommer.
De har samtidigt rätt till alla saker som den som fått uppehållstillstånd har.

Min övertygelse är att vi kommer se att antalet människor som kommer till Sverige via Danmark nu kommer öka igen. Jag kan inte se varför man släppte på de kontroller som faktiskt har varit effektiva, även om de har varit dryga för pendlarna.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/fler-asylsokande-utan-id-kontroll