tisdag 30 maj 2017

Jag frågar alltid.

Det finns de som tror att man inte ska mixtra med naturen men så tänker inte jag.
Jag tänker att människan faktiskt står överst i skalan av en anledning och att vara ofrivilligt barnlösa kan vara betydligt jobbigare än vad många vill tro.
sr.se

Artikeln handlar om just det men jag tänker tvärt om.
Jag frågar alltid för jag kan hänvisa till hur mycket problem vi själv har haft och jag har inga problem alls att prata om det. Jag tänker tvärtom.
Om jag frågar och berättar att vi har haft problem, kanske jag kan hjälpa någon annan.
Den där någon som inte vill berätta själv kanske kan få lite lättare för att prata med någon som verkligen vet hur det fungerar och som verkligen inte alls hade det som någon dans på rosor.
Jag har förträngt allt det jobbiga men har det nerskrivet.
En stor del till att det blev jobbigt var det katastrofala bemötande RMC i Malmö hade, för det var dit vi var tvingade att gå om vi skulle ta den hjälp landstinget erbjöd.

Ofta hör man människor som ska ha barn som gnäller om priserna det inkluderar.
Vagn är dyrt, bilstol är dyrt. Allt är dyrt.
Det är ju bara till ett barn!
Vi har betalt strax under 300 000 kronor för att få barn så om så barnvagnen skulle ha femsiffriga belopp är det ingenting. Vi har fått göra avkall på andra saker men vi är väldigt glada för de val vi gjorde idag. Vi har världens finaste barn, enligt oss, även om det aldrig läggs upp några bilder på dem. Det är dock det normala tänket från alla föräldrar; de egna barnen är de bästa på alla sätt.

Jag tycker människor ska sluta vara så känsliga.
En fråga som ställs är nämligen ytterst sällan illa menad, allt beror på hur man väljer att ta den.
Människor är ofta nyfikna men inte av ondo.

Vi kunde inte få barn utan att mixtra med naturen och det är inget konstigt idag. Hade människor slutat att vara överkänsliga hade kanske fler vågat prata om det för det kan finnas hur många anledningar som helst som gör att människor inte vill prata om det.
Det är dock inget konstigt.
Ju mer öppen jag varit med att vi har haft problem, desto fler är det som har frågat och undrat.
Den vanligaste frågan är om det verkligen är våra biologiska trots att det är provrör.
Ja, det är det för oss.
För andra som inte kan det så finns den fantastiska möjligheten att en tredje part hjälper till och jag tycker att det är otroligt bra. Tekniken gör att fler som vill bli föräldrar faktiskt kan bli det och jag välkomnar det. Barn är det mest fantastiska som finns.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/detta-vill-inte-ofrivilligt-barnlosa-hora-1