tisdag 23 maj 2017

En fråga som splittrar.

Känns allting jobbigt?
Livet blev inte som du tänkte dig?
svt.se

Nej, livet kan bli lite olika för människor.
Några gör då dumma val och min uppfattning är att alla får stå för dem själv.
Jag anser dock att alla sätt att motverka sjukdomar och smittor är en vinst för samhället och därför har jag sedan dag ett varit väldigt positiv till sprututbytesprogrammen Sverige har.
Som i vissa andra frågor röstade jag emot mitt parti när det begavs sig för denna fråga är för viktig för att bara låta passera.

Jag vet att rent principiellt borde jag vara emot det.
Detta kunde nämligen varit en form i att godkänna ett missbruk.
Jag ser det dock inte alls så utan det är en samhällsbesparing.
Tänket om pojkar ska få en operation för att beskära sina heligaste delar är jag helt emot där jag egentligen borde anse detta är bra för samhället.
Många pojkar kommer nämligen bli snittade hemma på köksbordet istället.
Detta är dock betydligt värre för mig än när en människa väljer att knarka och inte kan ta sig ur det själv. Dessa vuxna människor utan omdöme fungerar inte att ha i ett samhälle och rent krasst borde alla liknande saker godkännas. Eller inte.
I värsta fall skulle allt godkänts och funderats på.

Jag är egen där.
Jag bryr mig nämligen inte om vad andra tycker i dessa frågor och jag förespråkar den väg jag anser vara rätt. Sprututbytesprogrammen delar många landstings i mitten.
För mig kan det inte bli mer självklart.

Om så bara ett barn får ha sin förälder frisk, en kvinna eller man använder nya sprutor, så skapar det bra förutsättningar för att sjukdomen ska sluta spridas och till slut försvinna.
Självklart finns det olika val med hur man ska göra men rent samhällsekonomiskt är detta en vinst för alla. När den första undersökningen av Skåne och deras program kom vis, de den väldigt tydligt att detta var rätt. Det förändrade även synen på hur det skulle bli och idag är många landsting redan över på rätt sida.
De flesta, inte alla.

Min förhoppning är att alla i Sverige ska få tillgång till detta inom en överskådlig framtid.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/rena-sprutor-till-missbrukare-aktuellt-over-hela-sverige