måndag 22 maj 2017

En till..

Jag blir så ledsen.
Hur ska man ha förtroende för en organisation som inte klarar att samordna den enklaste sak?
svt.se

WHO, en av få organisationer jag tror.. ursäktar, trodde på, visar sig nu leva en bra bit ovan jord. De flyger fram på pengar som inte är deras att använda. De värsta sjukdomarna hade kanske varit försvunna om de hade använt pengarna till det de skulle.
Jag har full förståelse för att de människor som arbetar med detta ska få en viss lön, kunna bo vettigt och äta men att ha det såhär är ju en katastrof.
De reser för 1,7 MILJARDER varje år.
De förflyttar sig alltså.

Precis som alla andra människor på jorden måste de åka mellan platser och jag ser inget konstigt i det. Det finns dock ingen anledning att ta de dyraste resorna, den exklusivaste maten eller de dyraste hotellen. Detta är inget konstigt för några människor någonstans och jag ser inte problemet.
Skäms de inte när de gör såhär?

Jag hade skämts.
Den som är politiskt aktiv vet väldigt noga att man ska passa sig för att göra utsvävningar. I veckan har det varit ett program på P1 om att människor inom skönhetsbranschen bjuds på massvis med saker för att sedan skriva bra artiklar om deras artiklar.
Hemskt.
Självklart ska man kunna prova saker men att prova någonting innebär en väldigt liten del.
En bit på det stora Marabouchokladet eller en napp i påsen med salta nappar.
Du kan inte ta hela paketet.

WHO som ska sprida kunskap, botemedel och hjälp åt människor sprider istället pengarna runt sig. Den organisation som är till för de som har det jobbigt i världen, de lever inte som de lär.
Tänk hur många fler liv som hade kunnat räddas om de hade tänkt till.
Gör om och gör rätt.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/who-lagger-1-7-miljarder-pa-resor-for-anstallda