måndag 26 juni 2017

Bojkott!

För mig finns det viktiga och oviktiga saker.
Sport är nog det minst viktiga av allt. Det finns för mig ingen som helst mening med att varken springa fort, hoppa högt eller sparka på en boll. Lyft lite tyngder eller cykla trettio mil.
Det hjälper inte i slutänden ändå.
svt.se

Jag kan tänka mig att titta på sport. Jag har sett hela programmet i Truppgymnastik på SVT Play. Simhopp, dans och all sorts motorsport skulle fungera med.
Jag väljer det dock inte utan det får bli om det visar sig att jag absolut inte har någonting annat att göra. Jag motionerar inte mer än jag absolut måste vilket med en stor familj dock ändå innebär mer motion än vad det kan verkas som.

2022 ska Qatar ha VM.
Egentligen kunde jag slutat skriva där.
Jag bryr mig egentligen inte men tycker det är en total katastrof att ett land som inte tror på de mänskliga rättigheterna ens får chansen att ordna ett så stort evenemang. Jag tänkte likadant när det var i Kina eller när Eurovision var i Azerbajdzjan. Hyckleri.

Vi tycker inte om er människosyn,era värderingar eller ert tänk men vi låter er ha ett världsarrangemang. Hur ska de göra med alla kvinnliga deltagare?
Måste alla täcka sig?
Hur ska de göra med de lagar de har för de flesta som kommer är garanterat inte muslimer vilket innebär ett långt fängelsestraff om de utövar sin religion?
Om en kvinna blir våldtagen, ska de fängslas som vanligt då?
Sex utanför äktenskapet är ju faktiskt olagligt.

För mig kan ingen med fasta grundvärderingar besöka detta land.
Ingen som tror på mänskliga rättigheter eller på religionsfrihet kan åka dit.
Yttrandefriheten och tryckfriheten har aldrig existerat och deras grannländer har valt att bojkotta hela landet men på något märkligt sätt har de fått styra över detta.

De, som inte klarar av ett jämställt samhälle, DE får en världstävling?
Finns det någon ryggrad på alla sportmänniskor där ute så bojkottar man hela tävlingen.
Någonstans måste världen visa hur viktigt det faktiskt är att människor får ha olika åsikter så länge de inte förtrycker eller förstör för andra.

https://www.svt.se/sport/fotboll/qatar