lördag 24 juni 2017

Till de ensamma.

Ännu en helg är snart till ändå.
Ännu en helg där många sitter ensamma.
Länken nederst är ett par veckor gammal men den gjorde ont att lyssna på och jag hoppas verkligen att människors syn på andra aldrig ska vara sån.
sr.se
Jag har aldrig förstått när andra människor skriver att andra ska skämmas, eller att de skäms för några andra. Det är totalt meningslöst och väldigt barnsligt enligt mig.
Skäms för det du själv gör när du gör så för varför i hela världen skulle du med den åsikt du har vara bättre än någon annan?
Man kan tro att man lever i en värld med vuxna tonåringar när man ser det.
"Fy, skäms på dig"- dina åsikter är fel!

Programmet handlar om en gammal kvinna som berättar för sin familj att hennes syster har dött. Syster hamnade på ett mentalhem i tjugoårsåldern och efter det försvann kontakten.
Det är hemskt att lyssna på.

Ensamhet behöver inte vara vad det låter för jag är säker på att det finns de som är ensamma trots en stor krets av vänner runt sig. Det finns de som inte känner sig ensamma trots att de är det.
Det är alltid upp till den enskilde att bedöma det.

För många år sedan stötte jag på en äldre människa som var ensam varpå jag kommenterade detta vid ett senare tillfälle. Motfallsvinkeln sa då att personen i fråga kanske förtjänade att vara ensam.
Så tror jag att det kan vara.
Det finns de vuxna, även barn, som genom att agera ständigt rättesnöre eller skvallerbytta blir ensamma. Fortsätter detta i ett helt liv så förstår jag om de blir ensamma.
Vuxna som anser sig själv vara felfria och tycker att deras egna problem är alla andras fel. Världen kommer fortsätta snurra och det hjälper inte att gräva ner sig.
De som har förstört för sina barn på olika sätt, varför skulle barnen besöka dem?
Kärlek är något man förtjänar förutom om man då är barn för då ska det vara självklart.

Många sitter ensamma denna helg.
Många äldre som inte längre har några levande släktingar och vänner, jag tänker på dem.
Alla barn som av olika anledningar är ensamma eller ännu värre är med sin familj som denna helg lever som om de inte hade barn.
Fylla och slagsmål.
Alla barn som får se så mycket de inte borde få se.
Som blir utsatta för så mycket som de inte borde bli utsatta för.

En sång för alla dem, som inte hittar någon att dela sin glädje och sorg med..
Vårt hem har alltid varit öppet för alla.
Här görs ingen skillnad på ålder, kön eller partitillhörighet utan här läggs värderingarna vid hur personerna är som personer. Jag är uppväxt så och sprider det vidare.
Vårt hem är öppet för alla.

En önskan om att ingen behöver vara ensam om de inte vill det.
Livet är för kort för att inte utnyttjas till fullo.
Lyssna på länken och fundera över hur du själv kan förändra livet för någon för hade alla bara gjort lite så hade det räckt till alla.

http://t.sr.se/2tAKaio