fredag 23 juni 2017

We shall overcome.

Islamofobin i Storbritannien ökar!
Media skrev likadant i Sverige förra året men glömde nämna att antisemitismen hade blivit ett desto större problem. Judehatet stod nämligen "fel" människor för.
Det var inte de med bombajacka, rakat huvud och stålhätteskor som hatade judar utan män från mellanöstern som fått en fristad i Sverige. De spred hat.
svt.se

Så islamofobin ökar. Jag kan ju inte se det märkliga i det efter det sista halvåret.
Som tur är upplyser artikeln om att polisen minsann har stoppat tre nazistiska händelser i samma land, de sista fyra åren. På fyra år har det nu alltså hänt en sak som direkt är riktad mot muslimer.
Jag tycker det är lika hemskt med denna attack som de andra men förvånas över vilken skillnad media gör.

När muslimer har kört över människor, knivhuggit några, smällt bomber eller något annat trevligt då ska det marscheras till "We shall overcome", inga rasister på våra gator!
När kvinnor har blivit våldtagna, slagna eller antastade då marscherar vi inte för kvinnors trygghet utan för att; vi vill inte ha några rasister på våra gator!
När nu muslimer har blivit påkörda så gör vi samma trogna marsch.

Självklart är inte alla muslimer terrorister.
Problemet blir dock stort när i princip varenda attack i Europa de sista åren har haft denna religion i fanan. De har problem med att människor inte vill bestämma själv hur de ska leva sina liv och åtskilliga människor har fått sätta livet till.
Har det då hörts något från alla de muslimer som inte anser att de är en del av attackerna?
Nej, jag har haft väldigt svårt för att hitta de artiklarna.

När nu detta händer visar hela samhället att detta är fel och till och med gärningsmannens familj berättar hur hemskt de tycker att detta är.
Vad ansåg de muslimska terroristernas familjer?
Grannar får alltid uttrycka sig men familjerna, vad ansåg de?

På bild i SVT, för att visa hur hemskt detta är, finns en bild på ett par små flickor täckta av slöjor med en skylt om att rasisterna inte ska låta någon dela upp människor.
Som jag ser är det inte några rasister som gör det för de är i mina ögon väldigt få, det är istället alla de muslimer som inte fördömer de hatbrott människor av samma religion utför.
Den tystnad som följer attackerna är oroväckande.
De skulle gått varenda en ur sina boenden och demonstrerat mot att det finns de i deras led som inte anser att alla ska leva i ett fritt land. Att alla ska få älska vem de vill och låta sina barn få välja sin blivande man eller fru.
Eller är det kanske så att man inte tycker det är så hemskt.
De vill inte beblandas med "vanliga" människor utan ska leva sina liv efter den lära deras föräldrar strikt bestämmer åt dem.

För ett par dagar sedan hedrades Pela och Maria av GAPF, Glöm aldrig Pela och Fadime, och den stora frågan blir då hur många av de som var på plats som stod där trots att de är muslimer.
Hedersvåldet har eskalerat med invandringen men muslimernas protester lyser med sin frånvaro.

Jag anser att varenda attack är en katastrof för ett jämlikt, fritt samhälle där religion är en bisak. Viktigast är varenda människas rätt att få vara sig själv och tänka själv för hade alla accepterat det hade det inte funnits något som kallades för terror.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/islamofobin-allt-mer-utbredd-i-storbritannien