måndag 19 juni 2017

Gör en insats!

Känner du igen något från någon bild?
Kanske påsen på bilden är en sådan du sett när du är på semester någonstans, besöker släkt eller är i den vanliga butik du brukar gå till?
svt.se

Europol går nu ut internationellt för att stoppa pedofiler.
En enormt bra insats enligt mig men tyvärr går det inte alltid att härleda de bilder och filmer som dyker upp. I ett försök att ringa in något område ber de därför om hjälp och jag tycker att det är ett bra tänk. Minsta lilla detalj kan hjälpa till och en så enkel sak som att känna igen husen på en av bilderna kan sätta dit någon förövare.

Av alla brott så är pedofiler något av det absolut mest obehagliga.
Bara tanken på att det finns de som kan tänka sig att bete sig illa mot barn, göra saker med dem eller ens sprida bilder på dem är sjukt. Det är barn!
Barn är det som ska värnas högst, som ska sättas före allting annat och som alltid ska få må bra. Barn kan inte hjälpa att de finns till och de ska få det bästa av alla världar.

Många gånger tänker jag att saker och ting borde vara på ett sätt för att sedan inse att så inte är fallet. För ungefär två år sedan kom en rapport som berättade att man från Sveriges sida nu tänkte samarbeta med grannländerna för att jämföra DNA vid grövre brott.
Jag kände mig som ett frågetecken för på något sätt trodde jag att det var som på filmer eller i serier. Jag trodde att det gick att söka över hela världen men så var inte fallet.
Det finns knappt något samarbete och därför anser jag att minsta lilla steg i den riktningen är rätt.

Känner du inte igen något på bilderna i länken?
Fråga dina vänner!
Skicka länken vidare och se till av vi kan ge dessa förövare sitt straff.
Förhoppningsvis befinner de sig inte i Sverige utan något annat land med riktiga straff.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-kan-du-hjalpa-europol-spara-pedofiler