onsdag 7 juni 2017

Vårt konservativa stenåldersland.

Jag har försökt alla vägar jag kan för att få till en förändring och kommer inte ändra mig.
Jag är så övertygad om att jag har rätt och blir mer säker för varje gång det kommer en artikel.
svt.se

Sverige är alltså näst värst i Europa.
Näst flest människor i hela Europa dör just här i Sverige.
Inte av något konstigt eller nytt för dödsfallen hade kunnat stoppas men tyvärr är människor extremt konservativa i detta landet. Näst flest människor i Europa dör på grund av droger i Sverige.
Trots det envisas alla partier om att vi gör rätt!

Om vi skulle titta på något annat som vi vet är dödligt.
Vad hade hänt om vi fortsatt trampa i samma fotspår där?
Så du fick HIV?
Tyvärr, du får faktiskt skylla dig själv så du får ingen hjälp.
Någon gång måste det göras framsteg.

Nej, jag anser inte alla sjukdomar kan jämföras med ett drogmissbruk men jag anser att alla människor ska få en chans att förändra sitt liv. Metoderna finns och används i flera andra länder i Europa men i Sverige är det tvär stopp.
Det finns ett nässpray som häver överdoser och dessa delar man ut till tunga missbrukare i många länder men inte i Sverige.

Narkotikaforskaren Björn Johnson berättar att många andra länder har haft ett bra skadeförebyggande arbete mot missbruk av opioider (heroin, metadon och olika smärtstillande tabletters innehåll) men att i Sverige ser vi det som ett problem.
Vi har börjat förstå att det där nässprayet kan vara bra men tänker ändå att vi egentligen gör rätt.

Johnson nämner att vi kanske ska tänka utanför ramarna med exempelvis injektionsrum för missbrukare och jag hejar på det. Jag hejar även på att vi skulle ha rum för andra droger.
Jag vill avkriminalisera droger för eget bruk och jag vill att det kunde införas någon form av Coffeshops i Sverige. Hade drogerna kunnat säljas legalt i mindre mängder hade all brottslighet runt dem försvunnit då ingen längre hade behövt slå sönder bilar för att ta saker eller göra inbrott i hus.

EUs narkotikaråd säger att Naloxon, nässprayet, är den viktigaste delen för att häva överdosdödligheten och det har vi börjat förstå.
När ska vi förstå att det finns andra kontroversiella metoder som även de fungerar och i längden blir en besparing för samhället?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/narkotikadodligheten-i-sverige-nastan-varst-i-hela-eu