lördag 6 januari 2018

Det sunda förnuftet segrade!

Sverige är nog ett av världens mest lättkränkta länder.
Människor anser att allting är personligt och när någon hänvisas till regelboken, för vi är samtidigt landet paragrafryttare, så skriker vi högljutt över att det inte känns bra enligt just dig!
svt.se

Samtidigt som kvinnor i Iran riskerar sina liv genom att slänga av sig slöjan så väljer en muslimsk kvinna i Sverige att anmäla SAS för att hon inte får använda slöja på sitt arbete.
I Sverige ska alla behandlas lika och det faktum att DO nu har kommit fram till att det inte var något brott att neka denna kvinna arbete visar att det sunda förnuftet äntligen börjat regera i Sverige.

Om jag kommer till flygplatsen och ska checka in vill jag att alla ska vara neutrala.
Ska den ene få visa sig på sitt sätt ska nämligen alla andra också få göra det på sitt sätt.
Så du är nynazist?
Självklart ska du få stå i incheckningsdisken med rakat huvud och en svastika på din dress.
Jude?
Klart att du ska få ha kippa till din dress.
Nudist?
Självklart behöver du inga kläder alls..

Nej, vissa saker borde vara självklara.
Vi är för religionsfrihet i Sverige och det innebär för mig att alla människor har rätt att få ha den religion de vill ha. Människor får tycka och tänka precis vad de vill och det rör mig inte i ryggen.
Om man väljer att bosätta sig i vårt land bör man dock förstå att vissa saker inte fungerar i vårt samhälle.

Lika lite som jag anser att rökare ska få gå ut när det passar dem, så ska någon få gå och be när det passar dem. Finns det en klädkod ska den följas.
Finns det regler om piercingar, tatueringar eller olika huvudbonader så ska den följas.

Den som söker jobb i exempelvis SAS kassa måste förstå att de inte ska jobba där för sin egen skulle utan för resenärernas skull och enligt mig borde slöjan förbjudas helt och hållet.
Iranska kvinnor visar tydligt vägen och vi som ett modernt land borde inte acceptera det förtryck som medföljer denna klädsel. I Sverige lever vi på 2000-talet och för innebär det att religionen är en bisak. Vill du stanna, studera eller arbeta här så gör det efter vårt levnadssätt och inte det du eller dina föräldrar har flytt från.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/nekades-bara-sloja-av-sas-inget-brott-enligt-do