tisdag 30 januari 2018

Öga för öga.

Han mördade flera människor, skadade ännu fler och satte skräck i en hel befolkning.
Jag tycker att hans handlingar är avskyvärda men jag skulle aldrig någonsin anklaga hans familj för hans gärningar. Jag tror på att varje människa har ett eget ansvar och det någon gör får stå för den.
Akilovs bror ber det svenska folket så mycket om ursäkt.

Reportrar har letat upp släktingar till Rakhmat Akilovs bror i Uzbekistan.
De fördömer hans handlingar och ber om ursäkt.
I Sverige har han en fru och fyra barn.
svt.se

Jag blir ledsen när jag tänker på hur många människor det är som lever efter gamla deviser trots att vi är ett modernt land. Jag kan omöjligt tycka illa om denne mans familj och hans bror ska absolut inte behöva be om ursäkt för broderns handlande, även om det är en fin gest.
Inga sambos eller parter i ett par ska behöva drabbas av den andres vansinne.
Barnen kan absolut inte hjälpa det.
Trots det händer det med jämna mellanrum.

Akilov har gjort sig skyldig till oerhörda grymheter och hans gärning har fått mig att tänka efter mer än en gång på vart jag går med mina barn. Jag är livrädd att detta ska hända dem.
Samtidigt är jag lika rädd att hans barn ska bli drabbade av det han har gjort för de är helt oskyldiga.

Om det begås ett massmord, ett endaste mord, en våldtäkt eller en misshandel så får det stå för den personen. Blir personen i fråga friad ska även denne få vara ifred.
Problemet blir när släkt och vänner ska agera bödlar och straffa personen genom att utsätta dennes familj för vad den har gjort. Att sätta upp affischer, bilder eller skriva saker på Flashback kommer i slutänden, förhoppningsvis, drabba den som gör det.
Det kallas för karma.

Ingen vill att dennes barn ska bli utsatta för något illa.
Ingen vill att någon man känner ska drabbas av det som kan hända men ingen borde heller vilja utsätta barn och andra vuxna för den terror som exempelvis tystnad kan innebära.
En pik bakom ryggen.
En affisch på en anslagstavla.

Skulle det någon gång vara så att någon av dem jag håller närmst skulle göra något som är oförlåtligt, så kommer det inte ändra min syn på den personen. Ingen slutar älska sina barn för att de gjort fel för då behöver de förmodligen de vuxna bäst.

Akilov må vara en hemsk person och en mördare men det kan varken hans barn, fru eller övriga familj hjälpa. De är också offer i denna historien och ska inte behöva be om ursäkt.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rakhmat-akilovs-bror-jag-tror-att-han-radikaliserades-i-sverige