fredag 26 januari 2018

En ny benämning..

Sugarbaby.
Kanske ett nytt uttryck i Sverige men i mina tonår gick det till och med ett amerikanskt program som handlade om tjejer som var just sugarbabys.

Jag har tidigare skrivit om att jag anser att lagen är uddlös och att jag tycker att vi ska tänka om kring detta. För mig är alla människors egna val just deras och jag tycker inte att någon annan ska bry sig om vad jag gör.
https://www.my-sugar-daddy.com/

Så du vill vara en person som säljer handlingar och sex till män?
I inslaget får vi veta att tjejen kan få en "lön" på 10 000 kronor i månaden för att följa med honom på någon resa och att ha sex med honom en gång i veckan. Som jag ser det tvingas inte dessa personer till det. De kanske mår dåligt och har varit utsatta för något som barn men då klämmer skon någon annanstans.

Mår de dåligt ska psykvården gå in innan de gör något de inte vill.
Har de blivit utsatta för något ska både psykvården och rättsväsendet ta sig dit och hjälpa till.
Men. Om jag väljer att sälja min kropp anser jag att det är mitt val.

Vi lever på 2000-talet och tanken kring att ha sex med olika partners är inte så märkligt idag som för hundra år sedan. Få i Sverige lever i celibat fram tills äktenskapet för att därefter se hur det hela fungerar. Desto fler går på krogen och byter partner ofta.
Skulle det då vara hela världen att ta betalt för samma sak?
Jag kan inte se det så då jag anser att det är just den personens val att bedöma det.
Min kropp - mitt val.

Det är självklart så att det finns de som tvingas och så ska det absolut inte vara men i de fall det inte är så anser jag att valet ska få vara där. Om någon väljer att gå ut på krogen två dagar i veckan och följa med en ny hem varje gång, då säger ingen någonting.
Får personen i fråga pengar för det är det prostitution.

Mannen i artikeln jämför det med att vara gift med någon och när han säger det skrattade jag till. På sätt och vis stämmer det. Den som har sämst med pengar får i många fall av den andra för att det ska jämna ut sig. Den som ansvarar för att betala räkningarna får varje månad en summa eller har man ett gemensamt konto där utgifterna dras ifrån. Den stora skillnaden mellan dessa två saker är att du i ett "avtal" med en annan person inte bor ihop. Sugardaddyn får helt enkelt betala allt hon vill göra och i utbyte ska hon dela med sig av sin kropp.
I det program som gick i mina tonår mådde ingen dåligt av detta och där gällde det inga 10 000 kronor i månaden utan en nolla efter den summan. I månaden.

Jag tror att alla har ett pris.
I Tomten är far till alla barnen säger en av karaktärerna att alla kan köpas för pengar och jag tror på det. Alla har en summa och så även jag. Jag har en före detta svärfar, du vet vem du är ;) som drog upp frågan vad man är beredd att göra för en viss summa.
Keith Richards bodde på samma hotell som oss under den ena semestern och frågan blev då om man hade följt med honom en natt för en miljon svenska kronor.
Mitt svar är väldigt enkelt.
Allt har ett pris.

Så länge det är två parter som är med på något och det inte sker på tvång så har jag väldigt svårt för att se det som ett problem.

En miljon kronor. Sedlarna hade legat i en hög på morgonen.
Hade du följt med?

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/sugardaddyn-filmas-med-dold-kamera-kan-kalla-det-prostitution