tisdag 9 januari 2018

Inte Sverige..

Mamman stämde sonen då han inte försörjde henne på det sätt hon ansåg var rätt och min första uppfattning är att detta är en katastrof. Hur ser familjebanden ut efter detta!?
Samtidigt förstår jag problemet i ett land som inte liknar Sverige.

Det är lätt att gnälla på vår hög skatt i Sverige men vissa saker är ändå bra med detta. Vi behöver inte oroa oss för att svälta eller frysa ihjäl. Skyddssystemet vi har räcker långt.
svt.se

Artikeln som är länkad handlar om Taiwan, ett land med helt andra utsikter när man blir gammal. Det är ett land där det förväntas att de unga ska ta hand om de äldre och det är så på många ställen. I Sverige fungerar det inte så utan vi har skattesystemet som ska se till välfärden.
Välfärden som ska göra att ingen behöver hamna på gatan.

Kvinnan stämde sin son och vann i rätten.
Sonen ska betala ut sex miljoner svenska kronor till sin mamma för att hon har uppfostrat honom och betalat hans utbildning. Sonen tjänar idag bra och tyckte att avtalet han hade gjort med sin mamma för länge sedan var ogiltigt.
Det finns två märkliga aspekter i detta.
1. Varför håller man inte ett löfte?
2. Hur kan man ens tänka sig tanken att utsätta sin mamma för misär?

För många år sedan beklagade jag mig över hur hemskt det var att det fanns gamla som satt ensamma. Som motargument fick jag att de kanske inte förtjänade att ha någon som hälsade på dem och detta är något jag har funderat väldigt mycket över.
Det kan ju faktiskt vara så.
Jag har stött på väldigt många människor som jag kan gissa kommer få sitta ensamma när de blir äldre. Anledningen är uppenbar för dem som stöter på dessa personer.
Tänker man bara på sig själv, ser bara sina egna behov och beter sig illa så kan man inte förvänta sig att barnen i framtiden ska ställa upp.

Mamman i artikeln kanske är en sådan person, jag vet inte.
Jag kan dock bara gissa att kontakten mellan henne och barnen nu garanterat är förstörd.
Pengar är inte allt i livet men självklart ska ingen bo på gatan.
Vi ska vara stolta över den välfärd som finns kvar i Sverige även om de styrande hellre gynnar varenda person som kommer till Sverige än dem som arbetat ihop den.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/man-tvingas-ge-miljoner-till-sin-mamma-for-att-hon-uppfostrat-honom