onsdag 31 januari 2018

För lagen är inte lika för alla.

Barn räknas på ett sätt och vuxna på ett annat.
Ljuger du kommer du klara dig.

Lund har nu bestämt att ensamkommande "barn" ska få stanna även efter artonårsdagen. Inte nog med det så kommer nu regeringen med ett lagförslag som säger samma sak.
svt.se

Regeringen vill att de som har påbörjat gymnasiestudier eller yrkesutbildningar ska få stanna åtminstone tills det är klart och enligt radion rör det sig om 9000 personer.

Det är rätt märkligt att vi alla vill samma sak men på så olika sätt.
Alla som är politiskt engagerade vill på sitt sätt Sveriges bästa. Kommunerna, regionerna och landstingens bästa. Medborgarnas bästa.
För mig är en av grundbultarna att lagen ska vara lika för alla.
Det betyder att om man har ljugit om sin ålder har man gjort fel.
Har man ljugit så att man har fått fördelar framför andra har man gjort riktigt fel och då ska lagen vara klar och tydlig. Om jag hade påstått att jag var femton, flyttat in i ett HVB-hem tills jag blir påstått arton år så har jag kostat samhället miljoner.
Om det då är så att jag efter tester faktiskt är betydligt äldre, då måste jag betala tillbaka det jag har fått. Så hade det fungerat om någon annan hade fuskat med sina bidrag.
Jag fick inte ens studiebidraget under min högskoletid då de ansåg att jag arbetade för mycket bredvid. Hade jag tagit emot det hade jag blivit återbetalningsskyldig.
Varför vill då de styrande att lagen ska delas upp beroende på vem som begår brottet?

Så de som ändå tillfälligt får stanna får en svensk gymnasieutbildning.
De tackar verkligen!
När man återvänder till sitt hemland, som man flydde från högutbildad, så ska man komma tillbaka och berätta att man nu är utbildad i svensk samhällskunskap och har kännedom om de naturorienterade ämnena i Sverige.
Hemlandet kommer verkligen jubla.

Att man får göra en kort, max några veckor, yrkesutbildning anser jag vara bra för då har de åtminstone fått en chans till en nya framtid i sitt hemland.

https://www.sydsvenskan.se/2018-01-25/klubbat-ensamkommande-far-stanna-i-lund-efter-18-arsdagen
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nytt-lagforslag-om-en-andra-mojlighet-for-unga-ensamkommande