tisdag 2 januari 2018

Mer och mer korkade..

Vi i Skandinavien blir mer och mer korkade.
Resultaten på olika IQ-test visar att vi för varje år, rent ut sagt, blir mer och mer korkade.
Tänk vilken tur vi i Sverige har då, som har fått ta emot så många högutbildade människor de sista åren.
svt.se

Igår var det ett program på P1 där de tog upp att Malmö hade en oerhört stor arbetslöshet samtidigt som många faktiskt har ett arbete. Anledningen att många var arbetslösa var dock att det inte gick att matcha kunskaperna hos dem som söker jobb med de faktiska arbeten som finns.
Krasst är det så att fler enkla jobb behövs.
I ett land som översvämmats av intelligenta människor med höga utbildningar.
Någonting rimmar väldigt illa..

IQ:n går alltså ner i Sverige.
För mig är EQ:n lika viktigt.
Det är den som visar det sociala och inte bara det kunskapsinriktade.
Det är den som gör att en person kan passa in på ett arbete även om den inte har exakt rätt kompetens. En person som agerar som en form av kameleont.

IQ:n är såklart också viktigt men för mig betyder den inte så mycket om inte resten fungerar. Jag har träffat en person för många år sedan som hade maxbetyg i alla ämnen men som inte kunde äta med kniv och gaffel. Det var helt enkelt för svårt men att räkna ut derivatan ur roten på..
Det var enkelt.

Som jag ser det behövs alla människor.
En av mina favoritserier är The Big Bang Theory och just Sheldon är en helt underbar person.
Ingen kan ha att göra med honom, ingen orkar egentligen med hans smarthet och han fattas allt vad EQ heter. De som är som honom är dock oerhört viktiga för att vårt samhälle ska gå framåt för utan de personerna stannar Sverige.

Det finns en vits där kannibalernas ledare undrar vem som ätit upp städerskan. De har ätit chefer i många veckor men först när någon åt upp städerskan undrade människor var personen i fråga hade tagit vägen och där tycker jag man ska lägga ribban.
Alla behövs och alla har sin plats.

Jag anser, trots detta, inte att Sverige på några sätt ska sänka sin standard, göra någonting lättare eller anpassa sig åt de människor som inte har läst. Vi ska definitivt inte öppna gränserna för varenda en som av någon anledning, och med påhittade utbildningar, säger sig vara i nöd.
Vi ska ta in kvotflyktingar och ge dem rätt förutsättningar.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/forskare-iq-nivan-faller-i-skandinavien