söndag 5 april 2020

Det tredje världskriget.

Samhället testas och de som tagit besluten om att inte ha några större lager av någonting, kommer jagas till världens ände. Ingen kommer undan.
Trots corona, brist på mediciner och badgäster som plötsligt svämmar över i min lilla hemby trots att de inte ska komma hit, så finns det ändå ljusglimtar.
Det går att umgås desto mer.
Familjer blir plötsligt tvingade att spendera mycket tid tillsammans och även om det i många fall inte är bra, så är det vettigt att man lär känna sina närmsta.
svt.se

Igår uppstod plötsligt ett bekymmer.
Vid sextiden märkte jag att internet inte fungerade.
Jag skulle ut ett varv och tänkte starta Spotify men nej.
När jag väl kom hem fanns det till och med en artikel på internet om det:
Telia har haft stora störningar.
När det väl fungerade igen så rullade det in sms som funnits i molnet någonstans.
Vi är rätt bräckliga ändå...
Det hade krävts ett par dagar av internet-skugga så hade samhället blivit hysteriskt.

Samhället är redan hysteriskt men då hade det blivit hysteriskt deluxe och jag lovar att det hade tagit tid innan något skedde. Hade internet fungerat tror jag rent krasst att vi i längden hade mått bättre. Hade vi sluppit alla måsten och samtliga hysteriska besserwissrar på olika sociala medier så hade det inte varit något att oroa sig för.
Detta borde bli en ordentlig läxa till regeringen.
Det går inte att tro att allt bara löser sig!

Ska man vara lite egen så får vi vara tacksamma att det inte sker en cyberattack samtidigt som de drar strömmen, för gör de det så dör vi relativt snabbt. Datoråldern klarar ingenting utan datorerna!
Självklart hoppas jag att ingen dör i corona, men rent krasst kunde detta bli en prövning inför framtiden. Man lär barn att de ska tänka efter före.
Med tanke på lönen människorna i riksdag och regering har kunde man förväntat sig att de ska göra det barn förväntas göra: Tänk efter före.
Vårt samhälle kunde kraschat ordentligt och då hade vi inte ens kunnat kommunicera med varandra. I allt det hemska så kunde det varit värre.
Vi kunde exempelvis ha bott i ett svältdrabbat afrikanskt land som redas härjas av just svält, törst, ebola och HIV. De får nu ett virus ovanpå allt detta.
Men vi klagar.
Ibland behövs det lite perspektiv.

Skulle de skicka in ett virus OCH stänga ner media så är vi totalt körda.
Det tredje världskriget hade startat väldigt fort.

https://www.svt.se/nyheter/stora-storningar-hos-telia