lördag 11 april 2020

När skyltfönstret är viktigare än sakfrågan.

Att tycka är enkelt.
Att tycka rätt är väldigt svårt för oerhört många.
Det hade inte varit svårt om alla bara stod för vad de själv tänkte, men det blir desto värre när man likt råttorna i Hameln, enbart och alltid följer någon annans flöjt.

Mitt stora bekymmer genom livet har varit att vara tyst och jag har alltid sagt att jag kunde röstat med precis vem som helst, bara jag anser att förslaget är bra. Min åsikt är nämligen inte till salu, vilket också innebär svårigheter vid samarbeten och när det finns starka viljor.
Starka viljor har jag inget emot för jag beundrar människor som verkligen tycker något och sedan står för det. Problemet är att de människorna är väldigt få inom politiken.
Genom åren har det blivit väldigt tydligt att de flesta människor som finns i denna "bransch" är till salu bara priset är det rätta.
Makten blir väldigt fort viktigare än själva sakfrågan.


Jag tar mitt älskade Sölvesborg som exempel.
Jag är född och uppvuxen här, känner mycket folk och trivs överallt.
Naturen och omgivningarna är fantastiska.
Mitt mål med kommunpolitik är inte att det ska vara politiskt korrekt utan att det ska bli bra för så många som möjligt som bor här. Sunt förnuft ska råda och under alla åren med rött tänk så var mitt huvudbekymmer att de aldrig kunde ge cred till någon annan än sig själv.
Det senaste av alla de exemplen var det faktum att jag motionerade om att vi skulle ha temalekplatser spridda i kommunen. Med tema menade jag att vi skulle följa Kristianstads exempel med vattenlekplats, en rocklekplats eller.. men det blev tvärstopp nej. Sen byggdes en cirkuslekplats i Falkvik.
Jag skriker inombords och suckar utåt.
Hade det varit jag, att situationen var den motsatta, så hade jag gett cred till den som skulle ha det. Varför skulle jag inte ha gjort det?
Så uppfostrar man ju sina barn.
Äras den som äras bör.

Just detta har många svårt för och min förhoppning var att tänket skulle förändras.
Tyvärr slår makten till och det blir inte så.
Det faktum att Sölvesborgs kommun kör hem mat till personer som inte är skrivna i vår kommun men är här på semester, eller till dem som kommer hit och sedan begär hemtjänst, är en katastrof.
Vi har både regeringen och regionen som säger att du ska stanna hemma för smittorisken.
Till och med kungen har gått ut och sagt det, men denna kommunen sätter sig över detta.
Min gissning är att det rent ut sagt är ett misstag för i ivern att få ut informationen och få en klatschig artikel, så missades detta. Vad händer då när detta påpekas?
Ingenting.
Tänk då om läget hade varit det motsatta.
Ponera att S fortfarande styrde.
Hade nu regerande kommunpartier tyckt att detta var bra?
Knappast.
Men makten har blivit viktig och ideologin läggs åt sidan för att skydda sin egen rygg.

Till saken hör att jag kritiserar detta beslut för att det är dumt.
Inte på grund av vilka som lägger förslaget.
Just detta är både min akilleshäl och min styrka:
Jag kan inte köpas och jag är inte tyst.
Min åsikt är inte till salu!

Att då försvara ett dumt beslut, hänvisa till att man har vänner eller bara det faktum att man själv missade det, visar enbart på att man är korkade.
Man visar att man är som dem som regerade tidigare.
Makt förvränger och näst efter det kommer följarna som hyllar och skyddar varenda beslut, hur dumt det än är. Istället för att inse att man blir som gammelpartiernas väljare, som vänder kappan efter vinden och styr kosan dit ledaren säger.
För allt i världen, tänk själv!
Det finns inget parti som äger någon och du kommer bli obekväm när du ifrågasätter, men Sverige behöver inte fler döda fiskar som följer strömmen, utan människor som ifrågasätter och förändrar.
Bli inte en död fisk utan tyck själv!

Jag anser att den som trotsar alla beslut i Sverige och har råd att komma till vår kommun, själv kan betala leveransen av sin mat och den hemtjänst man behöver.
Mina skattepengar ska gå till dem som är skrivna här.

Jag hade aldrig gått med på detta.
Medborgerlig Samling hade förändrat detta om vi satt med i kommunen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/presskonferens-efter-krishanteringsradets-mote