torsdag 2 april 2020

När barn skadar barn.

Tolv år och mördad.
Gärningsmannen är inte straffmyndig.
Case closed.
svt.se

I mitt tycke är straffen i USA många gånger för höga, då jag anser att människor måste få en andra chans. Speciellt unga människor som begår brott tidigt i livet, måste få en chans att ordna till sig. Det blir dock absurt när svensk lag används för att utnyttja unga personer.
Jag är nämligen helt övertygad, oavsett anledningen till denna händelse, att gäng utnyttjar åldern på sina medlemmar när de begår brott. Är det så att den som utför dådet inte är straffmyndig, händer nämligen väldigt lite. Personen, som faktiskt är ett barn, kommer inte få några konsekvenser av sitt beteende och om det blir några så är det inte varken långa eller många konsekvenser.

Just därför bör åldern för straffmyndighet sänkas till tretton år.
Det bör nämligen vara så, att om du klarar av att begå brott, så ska då också kunna stå för konsekvenserna. Självklart ska inte barn sättas med vuxna för min krassa erfarenhet säger att de flesta som hamnar bakom lås och bom blir desto värre. I fängelset träffar de nämligen dem som begår andra brott. Det bör därför finnas någon form av anstalt för barn som begår brott och det ska enligt mig främst bygga på att de ska ut i samhället igen.
Tyvärr ser det många gånger likadant ut på de HVB-hem som finns för ungdomar varpå jag tänker att det ska vara något helt annorlunda.

Om barnen begår såhär grova brott så ska de byta miljö fullständigt och programmen som gick förr, där barn blev tvingade att göra en tidig militärtjänstgöring, skulle enligt mig vara ett exempel.
In bland auktoriteter som vet hur man tas med bråkstakarna och som kan lära dem lite rutiner. Som jag ser det sker nämligen detta på grund av dåligt föräldraskap. Det fattas rutiner och kärlek.
Militären kanske inte kan ge dem kärlek på det sättet, men de kan göra dem till vettiga medborgare som när de kommer ut, kan bidra till samhället istället för att ta ifrån det.

Medborgerlig Samling vill sänka straffmyndighetsåldern till tretton år.
Ge dessa barnen en chans till ett liv utan en brottslig bana, trots att starten i livet har varit tuff.

En fruktansvärd händelse och tankarna går till alla inblandade.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/knivhuggen-pojke-avliden-av-skadorna
https://www.medborgerligsamling.se/var-politik/