torsdag 30 april 2020

Medicin kan hjälpa..

Det där med förövare och brottsoffer är alltid intressant.
Jag tror nämligen att gemene man har en bild av vad som är rätt, men rättsväsendet har en helt annan. I min värld finns det inget som kan vara värre än brott mot barn.
Inget.
Om du då begår övergrepp på barn, då är du inte mycket värd i mina ögon.
svt.se

Ny forskning visar att det finns en medicin som minskar risken för sexuella övergrepp mot barn. Män som själv anser att de har en tändning mot barn kan ta detta för att stoppa sina begär.
Ok, helt ok.
Det rör sig då inte om människor som verkligen har gjort något, utan människor som inte har tagit steget och göra något mot ett barn.
Fungerar det då att ta en medicin så är det bra.
Mitt bekymmer är dock när det står "minskar".
Minskar är inte detsamma som att ta bort begäret.

Min uppfattning är väldigt klar i vad som bör hända när någon har begått ett brott mot barn. Speciellt med sexuell karaktär. Jag anser inte att medicinsk kastrering räcker i många fall, utan det borde vara fysisk kastrering.
Utan ett könsorgan kan du inte heller våldta i den bemärkelsen.
Du kan använda andra föremål varpå en fysisk kastrering tillsammans med denna medicin kunde varit godkänt, även om det ligger på gränsen det med.

Straff i Sverige utgår ifrån att du sonar ditt straff genom att sitta av en viss tid och jag köper att man ska få en andra chans i livet efter det. Det gäller dock inte för sexualbrott mot barn. Där går min gräns betydligt tidigare och det ska kännas av en hel livstid. Det gör det nämligen för barnen.
Du kanske kan leva ett liv men med dessa bekymmer, där du även gått över gränsen, så ska du inte vara i kontakt med barn alls och ditt könsorgan kan du säga hej då till.
Inga fler barn ska kunna drabbas.

Medicin är bra, men ska den användas så ska den vara i princip hundraprocentig.

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/medicin-minskar-risken-for-sexuella-overgrepp