onsdag 22 april 2020

Förmodligen mitt fel.

Sweden Rock Festival gör en paus och beslutet om att skjuta på festivalen var väntat.
Redan när biljetterna släpptes i december ifrågasatte jag ifall det skulle bli en festival av den enkla anledning att det med min vanliga tur, inte skulle bli någon.
Det är fjärde gången jag skulle se Volbeat.
Nu blev det fjärde gången jag inte såg dem och jag kan bara skratta.
Jag ber om ursäkt till övriga deltagare som nu föll i min grop.. Haha.
svt.se

Första gången de spelade kom jag inte loss då de dagarna är rätt eftertraktade för ledighet. Jag hörde dem på avstånd men mer blev det inte.

Andra gången de spelade på rocken låg jag nyopererad i Karlskrona. Jag skrev ut mig själv för att åka dit men kom utanför Norje och insåg att jag inte kunde röra mig. En vecka senare kunde jag fortfarande knappt röra mig och jag var blålila från brösten ner till höfterna. Den gången var det en cysta som plockades bort.

Tredje gången de spelade var jag höggravid och stor som ett hus. Jag fick helt enkelt inte luft och vägrade in och ställa mig bland alla människor. Hela kroppen var så full av vatten att jag förmodligen hade spruckit om jag hamnat i kläm.

Nu skulle det bli fjärde gången gillt men då kom det ett virus..
Jag hoppas verkligen att de dyker upp nästa år istället.

Som boendes i kommunen har jag alltid haft en relation till Rockfestivalen och på olika sätt hängt med. Mer eller mindre. Jag har varit inne när det har varit band som jag velat se men med tanke på att samtliga barn är födda i maj-juni så har det varit många år då det inte har gått.
Jag älskar musik men familjen går först.

Just det är nästa punkt i det hela. Jag har väldigt svårt att förstå varför man åker dit om det inte är för musiken. Jag hade tänkt åka dit i år, tillsammans med något av barnen. Mitt nöje är ju just musiken och då ska gudarna veta att jag inte är så känslig för någonting. Jag förstår dock inte nöjet med att bli plakat och inte minnas musiken. Självklart kan man dricka om man vill det men vad är nöjet med en musikfestival om man inte minns musiken?

Jag tycker att Sweden Rock Festival är en klippa för vår kommun och jag har haft förmånen att följa deras resa på nära håll under flera år. Både Olofström och Karlshamn gjorde en miss en gång i tiden. De beslut som nu är tagna var väntade sedan någon månad tillbaka och då leverantörerna inte fått uppdrag så har det ryktats om detta länge. Att de nu ger bidragen till föreningarna, ger pengar som presentkort till dem som inte lämnar in sin biljett och på flera sätt visar att de bryr sig, stärker bara bilden om att SRF verkligen är Sveriges bästa festival.
Jag tror inte det stoppar där heller.
Det är en festival med världsklass så vi ses nästa år!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/besked-i-dag-sweden-rock-staller-in