fredag 24 april 2020

Vems rätt till liv?

Abort är mord.
En av de konservativas huvudfrågor.
Aborträtten ska försvinna och i Polen har man tydligt sett hur det går när partier långt ut på kanten har fått för mycket att säga till om. Aborträtten kommer förbjudas om Polens regering får som den vill. Enligt mig är det ett väldigt farligt beslut att ta.
sydsvenskan.se

För mig handlar detta om kvinnans rätt.
Självklart ska pappan till barnet ha något att säga till om men till sist så är det upp till kvinnan att göra ett val: Behåll barnet eller inte.
Rent krasst så är det inte ett barn, utan ett foster.
Jag anser att Sveriges system är bra och det som bör vara gällande, för jag är rädd för det bakåtsträvande tänket som finns i detta.

För jo, det är så att någon bestämmer över ett annat liv.
Mitt bekymmer är att andra människor än själva kvinnan ska få ta det avgörande beslutet. Detta kommer, enligt mig, enbart leda till att kvinnor åker någon annanstans och avslutar det de inte vill. Många menar att detta borde införas även i Sverige och att barnen sedan bör adopteras bort istället. Alltså, att vår inhemska adoption ska bli större.
För mig visar detta på en oerhörd okunskap hos dessa individer.
Den som är någotsånär insatt i det system vi har, vet att en sådan process är allt annat än lätt. Vi har inte ens ett nationell fungerande system för barn som far illa eller behöver hjälp, men tror att vi skulle klara av att införa detta på rak arm!?

De inhemska adoptionerna får självklart bli fler, och systemet bli snabbare, men jag tycker att Polen går helt fel väg när staten går in och sätter sig över den egna självbestämmanderätten till den milda grad. En abort bör nämligen räknas som en abort, oavsett hur fostret hamnade där.
Därmed är det för mig helt omöjligt att göra skillnad på om barnet är skapat av kärlek eller våld. En våldtäkt eller en trevlig stund spelar ingen roll, för barnet vet inte det.
Det kan därför inte heller vara olika regler som jag ser det.

Polen är på väg ut på hal is och jag tycker att det är oroväckande att se.

https://www.svt.se/nyheter/virtuell-demonstration-till-forsvar-mot-hotad-abortratt-i-nedstangt-polen