fredag 17 april 2020

Kanske inte den vassaste kniven..

Skolan är viktig.
Skolan är avgörande för framtiden.
Skolan är meningen med stora delar av ditt liv.
Som lärare borde jag väl hurra detta men jag tänker inte så.
Jag tänker att skolan är bra och en stor del, men absolut inte avgörande för vad du klarar av i ditt liv.
Det finns nämligen människor som klarar av oerhört mycket och är goda entreprenörer utan att ha gått i skolan. Blondin-Bella är det exempel som först kommer upp i mitt huvud.
Hennes företags omsättning är högre än vad många kan drömma om och detta lyckas hon med utan att ha gått ut skolan.
Min tanke är att elever ska få veta detta.
Elever ska tränas i just entreprenörsskap för den lilla idén någon sitter med, kan förändra hur mycket som helst. Vi är bra på detta i Sverige men vi kunde blivit ännu bättre.
solixx.se

Som politiker får man vara med om väldigt mycket intressanta saker och projektet Solixx är ett av dem. Med detta menar jag inte att de inte har gått i skolan utan fokuserar nu på deras projekt.
Jag har ingen aning om hur de har gått i skolan.

Solixx är ett projekt som har funnits med i oerhört många år och nu har beslutet tagits av mark och miljödomstolen: Projektet får grönt ljus!
Det innebär att hela innerhamnen i Sölvesborg kan börja förändras.
Det tar tid, men det sker.
Det kommer skapa en ny stadsdel i vår kommun, som kommer sätta oss ännu mer på kartan.
Allt på grund av oerhört duktiga entreprenörer som har en framtidstro och ett tänk om att förändra. Visioner som sedan gynnar alla.

För ett par år sedan var diskussionen uppe politiskt om hur det skulle få byggas och generellt kan man säga att det kommer bli som idag, men att det som är fula byggnader kommer bli finare.
Silosarna kommer förvandlas till ett ordentligt landmärke för kommunen och tillsammans med Sölvesborgsbron kommer detta pryda många bilder.

Jag kan komma på en enda negativ sak med detta och det är att puben som nu finns inne i den ena silosen, kommer att försvinna. Den som inte har varit där ska passa på att ta sig dit för den är oerhört häftig.

Jag är oerhört lycklig över att ha fått följa denna resa så länge och hoppas verkligen att det nu går undan. Vi kommer plötsligt kunna erbjuda studentbostäder till grannstäderna med högre utbildningar, lägenheter till alla, affärer och företagslokaler. Tänk en restaurang på toppen av silon!
Det blir ett nytt mini-Malmö i positiv bemärkelse.

Idéer som liknar Solixx eller andra projekt, finns hos väldigt många elever idag. Många av dessa eleverna passar inte in i en traditionell skola och har många gånger diagnoser. De kan många gånger tänka utanför boxen för man behöver inte alltid vara den vassaste kniven för att få de bästa idéerna. Vårt samhälle måste bli mycket bättre på att tillvarata deras tankesätt för framtiden finns hos dem som tänker nytt och inte bara följer strömmen.

Stort grattis Eskil och ni andra!
Jag ser fram emot att följa er resa.

https://nxt.blt.se/solvesborg/gront-ljus-for-miljardprojekt-i-solvesborg/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/miljardprojekt-i-solvesborg-far-gront-ljus
http://www.solixx.se/