måndag 27 september 2021

Är det verkligen rätt?

Barn från tolv år ska nu börja vaccineras. 
För mig spelar det ingen roll för det är upp till varje förälder, men jag ställer mig väldigt tveksam till varför detta ska göras på skolor. Som jag ser det innebär nämligen detta att man ska ha en samsyn på corona och övriga vaccin.
Jag anser att det är helt fel.
Det innebär dessutom att det blir en situation där barn ställs utanför om deras föräldrar inte vill att de ska ta någon spruta.

Jag har alla vaccin som man kan ha. Alla beprövade vaccin.
Dels dem som gavs på BVC och i skolan, men även samtliga andra som har behövts när jag har rest runt i världen. De har nämligen varit en självklarhet.
Jag anser inte detta vara fallet.

Varför?
Mycket enkelt.
Sedan i mars förra året har sammanlagt tretton barn och ungdomar dött.
Detta gäller alla mellan noll och nitton år.
Tretton stycken.
Alla Sveriges tolvåringar ska nu vaccineras, med ett vaccin där ingen vet hur många sprutor som kommer att behövas, på grund av dessa tretton barn.
Det är självfallet jättehemskt för dessa drabbade familjer men titta då på annan statistik.
Titta dessutom på att de människor som har dött med corona, i den absoluta merparten har haft minst tre andra underliggande sjukdomar och varit direkt feta. Fetma är nämligen den största boven i detta. 
Ser man då till antalet döda som dött utan att ha någon annan sjukdom, så är de inte så många.
De är dock nästan samtliga över sjuttio. Merparten är till och med över åttio år, varpå sifforna är som vid en säsongsinfluensa.
Något jag påpekat från början.

Ska vi då börja vaccinera tolvåringar med säsongsinfluensan med?
De kan ju kanske smitta någon annars?
Nej, självfallet ska vi inte det.
Vi ska se till att de som är i en riskgrupp ska vaccinera sig, precis som med andra vaccin vid liknande sjukdomar. Ska sedan ungdomar vaccineras, så ska de göra det på vårdcentralerna dit de kan åka med sina föräldrar.
Skolsköterskorna har väldigt mycket annat att ta tag i och det bör inte läggas på skolverksamheten att vaccinera elever som har fullt upp med sina läxor och betyg i årskurs sex.
Sprutan måste ligga på föräldrarnas samvete och då ska det ske utanför skoltid.

Och därutöver, på onsdag är corona officiellt över i Sverige och det kommer äntligen att räknas som vad det är: en influensa.