måndag 20 september 2021

Ett stort tack!

Igår fick jag äran att återigen väljas in i Medborgerlig Samlings partistyrelse!
Ett parti som om och om igen har visat mig att det faktiskt finns en tro på något bättre i detta landet. Ett parti som faktiskt lyssnar på sina medlemmar.
Det borde vara en självklarhet men all erfarenhet säger motsatsen.

Hela helgen spenderades på partistämman som i år hölls i Örebro och politiken som redan var bra blev ännu bättre. Flera bra beslut och oerhört mycket bra åsikter kring flera viktiga frågor.
Medborgerlig Samling är partiet som är det jag önskade av moderaterna en gång i tiden.
Många av de frågor som jag fick slåss med där, är igenom sedan länge i detta parti.
Titta då i media och historiskt så står det väldigt klart.
Framtidens politik finns här.
Besluten vi tog i helgen kommer kopieras och användas av moderaterna om cirka sju till åtta år. Det är nämligen så långt efter de är. 

Nils Funcke höll en föreläsning om yttrandefrihet genom historien och i tre dagar har vi diskuterat politik och umgåtts med oerhört trevliga människor. Diskussionerna gick så varma att brandlarmet gick och vi fick utrymma.. nej, inte riktigt. Det var en olycka i köket.
Men, oerhört givande.
Starkast lysande är Ilan Sadé.
Min partiledare som med bravur har visat sig hela helgen.
En ordentlig utbildning i grunden, arbetat i många år och en oerhört bra talare.
Sveriges nästa partiledare i riksdagen!

Varför är jag då så lycklig över Medborgerlig Samling?
Jo, vi vill att Sverige ska ha fyrfilig motorväg. I Blekinge gäller det hela E22.
Utöver det vill vi inte ha någon fordonsskatt. Det är nämligen helt absurt att du skattar för något du äger och inte hur du använder den, varpå vi även vill att det ska bli någon form av tullar på vägarna.
Detta gör att alla våra vänner från öst och alla turister får vara en del i att betala för det de använder. Så gör man i flera delar av Europa och då jag själv har kört på dem åtskilliga gånger så är jag väldigt nöjd med detta.
Vi vill även höja maxhastigheten till 140 km/h på de sträckor där det är säkra vägar. Detta är ett parti som tror på dig varpå vi även vill avkriminalisera cannabis - du ska alltså få vård istället för fängelse om polisen tar dig - och avskaffa sexköpslagen då den enbart har skadat dem som säljer sig.

Vi är ett parti som inte anser att det ska finnas en politisk adel.
Med det menar vi att vi inte vill att människor ska välja detta för pengarnas skull, för så ser det ut idag. Utan någon form av adekvat utbildning, utan någon grund i arbetslivet så kan du i exempelvis Sölvesborgs kommun komma in och tjäna nästan 760 000 kronor om året.
Är det för folkets bästa?
Som jag ser det kan den lönen halveras.
Alternativt kunde man gjort som så att den som kommer in politiskt får sin tidigare lön med något litet påslag för att det ska finnas ett incitament för att engagera sig.
Därutöver kunde delar av lönen som blir över läggas på tjänstemännen som faktiskt har en utbildning för sin position men som därutöver även ska ha ansvar för det de gör.
Medborgerlig Samling vill nämligen att det ska införas ett tjänstemannaansvar.
Den som studerar och ska kunna sina saker bör också ta ansvar för det de gör.

Bäst av allt är det faktum att alla de som faktiskt är med i partiet, de gör allting gratis.
Detta är nämligen människor som inte kan köpas för pengar.
Vi vill alla förändra vårt land till det bättre utan att själv jaga platser, status eller pengar.
Vi vill bara ha förändring!
För 760 000 kronor är människors åsikter till salu.

Jag är djupt tacksam över den möjlighet jag har fått och ser fram emot ett år till med helt fantastiska människor. Beklagar Ilan Sadé, Åsa Tallroth, Johan Varland, Monika Råberg Hellsing, Edward Nordén, Fredrik Clementz, Fredrik Sander, Gunnar Lundh, Irene Dahlby, Leif Svensson, Micael Östlund, Staffan Gunnarsson, Hans Christopher Toll, Kai Rämö och Stina op de Weegh som ska orka med mig i ett helt år till! 

Vilket gäng vi är!