söndag 26 september 2021

Att sparka på ungdomar.

Moderaterna i Karlskrona, av någon anledning namnges inte den som har lämnat förslaget men partiet står bakom det, anser att de som inte klarar av matten och viss svenska i skolan - de ska inte heller kunna få ett sommarjobb.
Ett helt otroligt tänk som med stor tydlighet visar att man inte har förstått problemet alls.
Detta handlar nämligen på synen.
Hur ser just du på andra människor?

Läser man vad det står så specificeras två ämnen:
Matte och svenska som andraspråk.
För den som inte är i skolans värld betyder detta att de är ute efter ungdomar med utländsk härkomst. Svenska som andraspråk läses nämligen bara av dem. Svenskfödda läser i regel bara det som kallas för "svenska". Jag förstår hur de tänker men förstår inte varför.
Gällde inte arbetslinjen?

Jag tror att arbete kan vara en oerhört bra lösning både med språket, kulturen och livet i stort. Hamnar du på rätt plats när du sommarjobbar så kan du nämligen lära dig mer på fyra veckor där, än vad du har gjort på ett år i skolan. SÅ krasst är det.
Att då beröva dessa ungdomar ett sommarjobb?
Totalt snedtänkt.

Jag är helt emot hela det system som samtliga partier i riksdagen idag bygger upp. Man tror att allt blir bättre av att allting ska vara förberedande för framtida studier.
Det är plötsligt fullt att arbeta.
Naturen är ändå bra smart, för de barn och ungdomar som inte är bra på att läsa och räkna är många gånger betydligt bättre på att arbeta praktiskt. Tyvärr kommer de aldrig komma dit för regeringens förslag tillsammans med andra partiers mjäkighet gör att varenda tonåring ska högskoleförberedas. Man har inte förstått att den dag ingen längre vill vara bonde, arbeta i fabrik eller snickra.. då blir det inte mycket gjort heller. Vi behöver praktikerna och då ska vi självfallet inte sparka undan benen på dem!

Det är istället dags att börja höja dessa barn och elever.
De behövs!
Klarar du inte skolan?
Nej, det kan faktiskt vara så att det är skolan som det är fel på.
Det anser nämligen jag.
Det är dags att dela upp skolan och verkligen arbeta för det där med att alla ska vara lika mycket värda! Då kan inte alla studera i tjugo år. Det är istället dags för skolan och samhället att göra en svängom för att höja statusen på dem som arbetar direkt. 
OCH.
Självfallet ska även de som inte klarar skolan få ett sommarjobb!