fredag 19 november 2021

Ett stort grattis till Patrik Lundberg!

Journalister.
Man ska inte dra alla över en kam men det är svårt för min uppfattning är att de absolut flesta är sensationsjournalister som hellre flyttar på sanningen än är ärliga.
Bara de får sina minutrar i rampljuset.

Stora journalistpriset.
Något som för mig bara ger en dålig smak i munnen då jag inte anser att jäviga ska ta beslut. Det är nämligen så att det är journalister själv som bestämmer vem som ska ha priset, på samma sätt som det är journalister som tar besluten i journalistförbundet.
Anmäler du en journalist för något olämpligt så är det dennes likar som dömer.
Gissa hur ofta någon döms..?

Journalistpriset som tre gånger har dömt brottslingar till priser.
Det är nämligen brottsligt att hacka någons konton eller hänga ut människor.
Förtal är inte ok.. såvida du inte heter David Baas, är journalist och hänger ut "rätt" sorts människor. Totalt skrämmande.
Bonniers kan ge vem som helst mardrömmar med sitt apartheidtänk.

Årets vinnare av det stora journalistpriset blir därför en klurare.
Patrik Lundberg med vänner.
Patrik.
Denne kille som hade fötterna på jorden redan från början och faktiskt har jobbat sig upp. Han har varit med och tagit reda på allt om adoptionerna som visade sig vara kidnappningar och därför gör jag ett undantag. Jag ska inte förbanna detta denna gången utan istället hylla en otroligt duktig man som råkar vara född det eminenta året 1983 och har gått i samma skola som jag.

Vi har ett ord som är "värig" på min dialekt.
Man kan vara "storvärig".
Det betyder att man tror att man är lite förmer än andra människor, har näsan i vädret och anser att man sitter på en piedestal själv.
Patrik var motsatsen.
Det fanns de i samma ålder som vett och brett berättade hur bra de skulle bli på saker men jag kan inte minnas en enda gång som han gjorde på det sättet. Aldrig.
En ödmjuk kille som uppenbarligen har tagit sig väldigt långt på detta vilket jag är oerhört glad för. Lika tacksam är jag för att han aldrig började med politik för där hade han tryckts ner i skorna när han hade försökt tänka själv och utanför ramarna.
I hans jobb ska man göra det och han är därför på helt rätt ställe.

Patrik!
Ett stort grattis till ditt pris!
Må du vara den första i raden som får det för att du verkligen gör skillnad för andra människor på ett positivt sätt. Du vet vilka frågor jag tycker att du ska jaga efter härnäst!
Fira ikväll med en helkväll för snart stänger de ner igen.
Grattis!