tisdag 2 november 2021

Havannasyndromet..

Jag älskar sådana här artiklar!
Som gjort för konspirationsteorier så berättar anställda, sedan fem år tillbaka, på USAs ambassad i Havanna att de har yrsel, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. De ska dessutom ha plågats av starka och väldigt höga ljud. Tankarna har funnits på att det ska vara någon form av mikrovågsvapen som skapar bekymren men en neurologiprofessor menar att det rör sig om masspsykogen sjukdom - masshysteri.
Jag skrattar för mig själv.
Detta är som gjort för att varenda konspirationsteoretiker i världen ska reagera.

Till saken hör att man kan förklara de höga ljuden.
Det är syrsor som låter.
Det är andra handla om psykologi.
En blir dålig och plötsligt känner alla efter.
Jag ser nämligen jämförelser med corona.
Hostade du?
Corona!
Nös du?
Corona!
Du har gissningsvis fått sämre smak och kan inte känna dofter.
Snart blir det som med apatiska barn.
De kommer finnas överallt!

Jag tror på tanken om masshysteri för jag är rätt säker på att människan fungerar på det sättet. Det räcker att se någon gäspa så börjar du själv. Se någon som kliar sig frenetiskt så kliar det överallt på dig själv också. Sen samtidigt så är det så att det självklart förekommer fall där man tystar ner saker och då är det tacksamt med de människor som har en inre tro på att någonting inte stämmer.

I detta fallet verkar dock alla ha försökt hitta en lösning på problemet men ingen av underrättelsetjänsterna har hittat någon. Psykologen är då det enda som finns kvar och han säger då att det är ren och skär inbillning. Vad tror du?