måndag 8 november 2021

Utvisning för landets bästa?

Jag tror på lagar och regler men anser att vi i Sverige är paragrafryttare som sväljer kameler och silar mygg. Det är nämligen den enda logiska förklaringen till att samhället kan ta beslut som blir så fel.
I Ronneby bor en familj som kom hit från Libanon 2016.
Mycket förvånande att man inte kan prata svenska under en intervju när man har befunnit sig här i fem år, men försvaret i detta fall är att de verkligen pratar perfekt engelska vilket duger gott och väl i många yrken även i Sverige.

Fem år i ett land när man kommer hit som treåring.
Det är mycket och i min värld är systemet fel.
Om man inte ansåg att denna familj skulle få stanna i Sverige, så skulle de utvisats inom någon månad. Nu har de redan spenderat fem år här och har inte gjort en fluga förnär.
Vad skulle de då gjort istället?
För i min värld är det inte de som gör fel utan systemet som inte fungerar som det är tänkt.

Vi kan se det såhär att om de hade valt att åka till Syrien och kriga för IS istället så hade de förmodligen fått komma hit. Hade maken gått ut och våldtagit och misshandlat någon så hade de fått stanna. Om de hade skjutit på någon eller handlat med knark så hade de fått stanna.
Eller varför inte köra med ett standardkort:
Säg att alla papper har försvunnit och påstå att ni är från Palestina så har ni fri lejd.
Detta blir absurt.

Människor som kommer till vårt land ska självklart få söka asyl för det är deras rätt.
De ska dock få ett besked väldigt omgående och därefter ska beslutet verkställas.
Har det tagit fem år så är det för sent för ingenstans kan det vara ok ur ett barnperspektiv.
Jämför man sedan med hur man behandlar andra människor som befinner sig i landet så kan man verkligen ta sig en funderare på hur det egentligen ser ut.
Begå brott, fuska, skjut och sälj knark.
Då är det synd om dig.
Sköt dig och gör det du ska så blir du jagad. 

Jag står för en politik som ska vara betydligt hårdare för människor som kommer till Sverige men den politiken ska vara snabb och effektiv. Främst av allt ska den drabba dem som inte följer de svenska lagarna och straffet ska vara omedelbart.
Minns jag rätt så har bland annat Singapore omedelbar utvisning av hela familjen om någon inte följer de regler som finns. Helt ok för mig.
Ett land måste nämligen med lag byggas, men då ska det också vara så att den som inte sköter sig ska lämna. De som kommer hit, följer de regler som finns och är beredda att bli en del i det Sverige vi har ska självklart få en chans.

Låt familjen Darwish få stanna och se till att skicka hem klanerna som bråkar i Ronneby istället.