måndag 22 november 2021

Trodde du att din vilja spelade roll?

Vi kör en repris: Det var så roligt, jag måste skratta..
Politik.
Samhällets bottenskrap på så många plan.
Inget de själv erkänner för i den världen så är man helig.
Sittandes på en piedestal där man likt en robot hoppar på kommando och gör som man blir tillsagd.
Ingen ifrågasätter.
Gör man det hamnar man nämligen långt ner på listan vilket i denna kategori är ett bra betyg för att man är en självtänkande individ. 

Moderaterna i Blekinge har i helgen haft nomineringsstämma till riksdagen.
När förbundsordförandens särbo flyttade hit för ett år sedan skrattade jag och i en diskussion så gissades den kommande riksdagslistan:

På plats nummer ett; sambon som är en väldigt trevlig person. I politikens värld sker allt dock med en baktanke och strax efter att hon kom meddelade Blekinges sittande riksdagsledamot att denne skulle sluta. Förberett och uträknat. Det är också därför partiet har varit drivande i att få bort Emma Stjernlöf från regionen. Genom att den platsen tilldelas listans nummer två, som dessutom arbetade under Emma, så säkras en hög inkomst trots väldigt lite utbildning. Det säkrar även rösterna till plats ett.

Plats nummer två; tilldelas Karlshamn för att de har lovat att rösta på sambon som nummer ett. Här hycklar man och ändrar åsikt ständigt och trots en ny image så finns det gamla kvar. En person som hoppar på kommando gör det oavsett om det är år 2010 eller 2021. Det ingår i naturen att hålla med den som skapar förutsättningar för mer makt och pengar. En egen åsikt, det har man inte utan man är till salu.

Plats nummer tre; hamnar i Karlskrona. Anledningen?
Man blidkar att de inte kommer etta - vilket de inte kommer förstå förrän alla är på plats vid omröstningen. Alla är väldigt tysta så att de inte ska kunna kalla fler medlemmar. När samtalen och meddelandena har gått varma i flera veckor om vem man SKA rösta på så lovas allt. Sölvesborg lovas då den fjärde platsen för att samtliga ska rösta "rätt" på förslag ett och två.

Plats nummer fyra; Sölvesborg. Den blidkar att både öst och väst ska finnas med i topp fem då dessa ska ut på en valturné inför valet. En turné som bekostas av alla skattebetalare.
Efter denna plats så spelar inte längre fördelningen någon roll.
Det är i princip lönlöst då sannolikheten att ta sig uppåt härifrån är liten.

Hur har det då gått?
Jo, men precis som vanligt så bryr man sig inte alls om provvalen.
De är till för att varje medlem ska känna att de är delaktig men sedan sitter den där lilla skaran och knåpar ihop hur listan ska se ut ändå. De bryr sig inte om provvalet och det blev riktigt tydligt nu när Karlskrona petades ner. Det finns ett ordspråk som säger att som man bäddar får man ligga.

Den kultur som finns i detta parti är inte sund.
Det är ett modernt Robinson där man ständigt petar ner den som säger emot.
Ju högre upp du kommer desto mer fiender får du av de egna för tro inte att någon hyllar dig eller säger att du är bra. Det syns också väldigt tydligt i den intervju som SVT har gjort efteråt. Det finns ingen kämparanda tillsammans för nu är det krig fram till valet.
Min uppmaning till media är då faktiskt att vara riktigt offensiva. 
Titta upp vad de har stått för bakåt i tiden och gör sedan en artikel om hur man sedan funderar. För mig är det hyckleri när en person som för några år sedan välkomnade alla till Sverige och ansåg att inga kontroller alls skulle göras, plötsligt arbetar för motsatsen.
Det kallas verkligen för hyckleri.
Det ser man exempelvis även väldigt tydligt i Växjös topp.
Politiska broilers som aldrig har gjort något annat än att nicka och le på rätt ställe.

Så är listan förvånande?
Inte ett dugg.
Över tjugo års erfarenhet är tydlig.
Knapptryckargänget gjorde det igen!
Den satt som en smäck och under ytan bubblar det nu för med det stöd Karlskronas kandidat hade internt så är risken inte alls omöjlig att hon tar sig förbi både nummer ett och två.

Jag skrattar åter igen för mig själv, när jag tänker att samma process snart ska igång i alla de lokala valen. Processer där vassast armbågar sedan trampar ner vem som helst. 
Varför äta fläskfärsbiffar om du kan äta hummer?
Det handlar nämligen inte om politisk viljeinriktning, utan enbart om lönen du plockar ut för uppdragen du kräver för även om ytan ser lugn ut, så är det sjukt starka strömmar under den.

Jag är så otroligt glad över att representera ett parti som sätter de politiska sakfrågorna först och inte den egna lönen. MED anser inte att det ska finnas en politisk adel.
Politisk adel, det är det vi ser i Sölvesborg, Blekinge och på riksplanet.
Förändring ska drivas av sakfrågor, inte av lönekuvertet.
Allt det som moderaterna stod för är som bortblåst och kvar finns de som gör vad överheten säger.
De frågar aldrig varför, de tar bara i och hoppar när de blir tillsagda.